RECEP MEBET

Alaaddin Camii’nde gerçekleşen kursa katılarak Kuran okumayı öğrenen Iraklı çocuklar için geçtiğimiz Pazar günü ödül töreni düzenlendi.

Öğle namazını müteakiben Akşemseddin Camii’nde gerçekleşen törene bazı din görevlileri ve öğrenci velileri ile cami cemaati ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Arapça ve Türkçe ilahi ve kasideler seslendirildi.

Alaaddin Camii İmam Hatibi İlyas Dursun ve Müezzin Mehmet Uzun’un da hazır bulunduğu programda kursla ilgili bilgiler veren konuşmacılar, Ebu Haris yönetimindeki 8 Iraklı hocanın gönüllü olarak görev aldığı Yaz Kuran Kursu’na muhacir aile çocuklarının büyük ilgi gösterdiğini kaydettiler.

Din öğretiminin insan hayatındaki yeri ve öneminden bahseden konuşmacılar, kurs programının verimli geçtiğini ifade ettiler.

Yaz Kuran Kursları’nın gelecek yaz da devam edeceğini hatırlatan konuşmacılar, öğrencilerden öğrendikleri bilgileri tekrar etmelerini ve unutmamalarını istediler.

Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerin hediyelerinin verildiği programda söz alan bazı veliler ise Çorum Müftülüğü başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen din görevlilerine teşekkür ettiler.

Kapanış töreni, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi