Özel Mustafa Şimşek Anadolu ve Fen Lisesi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Özel ve kamu okulları arasında işbirliğinin artırılmasını hedefleyen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce yürütülen "Hami Projesi" çerçevesinde, Özel Mustafa Şimşek Anadolu Lisesi ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalar, Özel Mustafa Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Üzel ile Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Aysun Tut tarafından atıldı. Daha sonra, neler yapılabileceği konusunda görüşler paylaşıldı. 

İki okul arasında, “Sosyal ve kültürel, sevgi, saygı, sorumluluk, adalet, yardımseverlik, doğruluk-dürüstlük, güven, özgüven, hoşgörü, alçakgönüllülük, empati, kanaatkarlık, çalışkanlık, sabır gibi toplumsal değerlerimizin yaşam biçimi haline, davranış özelliğine dönüşmesini sağlamak olmalıdır. Eğitimin öncelikli amacı, öğrencilerin akademik olarak yetiştirilmesi, bilgi düzeylerinin artırılması olmamalıdır. Öncelikli amaç, öğrenciye olumlu tutum ve davranışlar kazandırmak olmalıdır. Olumlu tutum ve davranışlar kazanan öğrenci sağlam karaktere sahip olur. Öğrencinin hayatı boyunca öğreneceği bilgileri işleyecek,  gerektiğinde davranışa dönüştürecek, gerektiğinde hayatı kolaylaştıracak çalışmalara dönüştürecek olan  karakteridir. Değerler insanların duygu, düşünce ve davranışlarını şekillendirir” düsturuyla hareket edilerek bu alanlarda eğitim çalışmaları düzenlenebileceği görüşü üzerinde birleşildi.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi