Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları için Çorum'da bir süredir eylemde bulunan OSB’deki bir fabrikanın işçileri, CHP il binası içerisinde açlık grevi başlattı.

İşçileri parti binasında ağırlayan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, "CHP halkın partisidir. Sizler de halk olarak bu partiden yararlanabilirsiniz. Partimizin kapısı işçiye, emekçiye her zaman açıktır. Bizler hakim, savcı, yargıç değiliz. Bu konuda karar verme yetkimiz yok. Olay yargıya intikal etmiştir. Adalete güveniyoruz, en sağlıklı kararı vereceğine, adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz." dedi.

Yapılan açıklamaya göre, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Başkan Yardımcısı Ümit Er, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül ve bazı parti yöneticileriyle birlikte işçilerle sohbet eden Tahtasız, sürecin başından beri işçilerin hak mücadelesinin yanında yer aldıklarını, konuyu Genel Merkez’e ilettiklerini ve bundan sonraki süreçte de üzerlerine düşen görevi yapacaklarını kaydetti.

İl Başkanı Tahtasız, bazı sosyal medya hesaplarında ve internet basınında yer aldığı gibi polisin CHP’ye giriş ve çıkışları yasakladığı, basının dahi içeriye alınmadığı şeklindeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

‘İŞÇİ DE BİZİM, İŞVEREN DE’
Bu süreçte hem işçilerle hem işverenle görüşmeler yaparak olayın en sağlıklı yoldan çözümü için çaba gösterdiklerini, Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile de partide toplantı düzenlediklerini anlatan Tahtasız, şunları söyledi: 
“İşçilerimiz partimize gelerek görüşme talebinde bulundular. Genel merkezden Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Veli Ağbaba ile yapılan görüşmeler sonucunda bizlerden müsaade istediler, kendi aralarında toplantı yaptıktan sonra parti binamızın içinde açlık grevi yapacaklarını söylediler. CHP halkın partisidir. Kapımız her zaman halkımıza, işçimize açıktır. Partimizi kullanabilirsiniz dedik. İşçi arkadaşlarımız burada saat 18.00 itibariyle açlık grevine başladı. Sürecin en akılcı yoldan, kırmadan, dökmeden, işçinin de, işverenin de ortak bir noktada buluşacağı, sağlıklı bir şekilde çözülmesi için bundan sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğimizin bilinmesini istiyoruz. İşçi de bizim, işveren de." dedi.

Metal-İş Sendikası Çorum Temsilcisi Deniz Ilgın ise işverenin haksız, hukuksuz davranışlarının ve işçileri işten çıkarmasının işçileri ve ailelerini mağdur ettiğini, 77 gündür süren bir direniş içerisinde olduklarını anlatarak, "İşçilerimizin talebi üzerine açlık grevine başladık. Açlık grevimiz sonuç alana kadar devam edecek. 77 gündür yaşanan haksızlığa CHP’den çözüm bekliyoruz. İşçilerimiz ve aileleri büyük mağduriyet yaşadı. CHP’nin elinden gelen desteği vereceğine inanıyoruz." diye konuştu.