M.BURAK YALÇIN

Bülent Kol, Termal Boya ısı yalıtımının şuan piyasada kullanılan köpüklerden daha kaliteli, yanmayan ve daha az maliyetli bir uygulama olduğunu söyledi.

‘Dekoratif Yapı’ Çiftlik Caddesi Numara 39/A’da Çorumlulara hizmet vermeye başladı.

‘DAHA KALİTELİ VE YANMAZ BİR MALZEME’

İSONEM Termal Boya ısı yalıtımı ile ilgili bilgi veren Dekoratif Yapı Yöneticisi Bülent Kol, Termal Boya ısı yalıtımının şuan piyasada kullanılan köpüklerden daha kaliteli, yanmayan ve daha az maliyetli bir uygulama olduğunu belirterek, “Termal Boya ısı yalıtımı aynı zamanda şuan uygulanan köpüklerin onda biri daha hafiftir. Kopma veya şiddetli rüzgârda uçmaz. Esnek bir malzeme olduğu içinde duvardaki çatlakları kapatır” dedi.

‘MALİYET YARI YARIYA DÜŞÜYOR’

Normal bir binanın mantolamasının yaklaşık 1 ay sürdüğünü vurgulayan Bülent Kol, Termal Boya ısı yalıtımı uygulamasında bu sürenin 10-15 güne düştüğünü dile getirerek şunları söyledi: “Böylelikle işçilik maliyeti de yarı yarıya düşüyor. Lambda diye ısıl iletkenlik hesap değeri var. Mevcut piyasada kullanılan köpükler 0.35 iken bizim ürünün değeri 0.029. Bu oran ne kadar az olursa o kadar performansı yüksek demektir. Isı yalıtım boyası oldukça uzun ömürlü olmasının yanında seramik küreciklerle donatıldığından hem hava hem de su izolasyonunda da devrim oluşturuyor. Nefes alabilen boya sisteminin su ve neme karşıda dayanıklı olması ve geçirgen olmaması dikkatlerden kaçmıyor.”

‘DEPREME DAHA DAYANIKLI’

Piyasada kullanılan köpüklerin yanmaya dayanıklı malzeme olmadığından büyük risk taşıdığını da ifade eden Kol, Termal Boya ısı yalıtımı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Köpükler binaya fazladan yük bindiriyor. Hem de daha ağır bir malzeme. Binaya yük yüklüyor. Deprem bölgesinde olduğumuz için bina depreme dayanıklı olmuyor. Normal mantolama yaklaşık 8 cm Termal Boya ise 4 mm ile aynı işi yapıyor. Performansı yüzde 10 daha fazla. Esnek bir ürün olduğu için olası bir depremde kopan malzemeleri tutabilen bir özelliğe sahip.

5 KITA DA, 100'e YAKIN ÜLKEDE

ISONEM kurulduğu 2004 yılından itibaren ihracatı hedef alan bir firmadır. Başta Amerika, İngiltere, Kanada, Avrupa ve Afrika da bir çok ülke de su yalıtımı konusunda kalitesini tüm dünyaya ispatlamıştır. İhracatını yaptığı 100'e yakın ülkenin yanı sıra bir çok ülkede distürübütörler oluşturmuş, satış showroomları açmış ve dünya genelinde prestijli projelere imzasını atmıştır.”

‘YENİLİKÇİ KİMLİĞİMİZİ KAPI ÜRETİMİNDE DE DEVAM ETTİRİYORUZ’

Ayrıca kapı üretimi imalat ettiklerini de söyleyen Kol, “Platform Kapı olarak Merzifon’da üretim fabrikamız var. Ürünlerimiz standartların üzerindedir. Yenilikçi kimliğimizi kapı üretiminde de devam ettiriyoruz. Kapının yanısıra Dekopa yeni nesil duvar panelleri ürünleri hizmeti de veriyoruz. Bu üründe banyo, mutfak, bina girişi vb. yerlerde kullanılıyor. Mermere göre daha ekonomik, daha şık ve daha kullanışlı. Daha detaylı bilgi almak isteyen tüm hemşehrilerimizi mağazamıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.