Ak Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, İskilip’te yapılacak TOKİ için arsa incelemesinde bulundu.

Beraberinde  İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur ile birlikte İskilip’te çalışmalarda bulunan Kaya, yaptığı açıklamada İskilip’in büyümesi için TOKİ ve Çorum-İskilip Yolu’nun yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

İskilip Yolu’nun belirli bir aşamaya geldiğini, 2022’nin başında yolun tamamen açılmış olacağını belirten Milletvekili Kaya, “Çorum tarafında bir yaklaşık 8 km’lik asfaltı bitirdik şuan görünmüyor ama güzel bir asfalt oldu. Yolun kalan kısmı da hızlı bir şekilde devam ediyor 15 güne kadar çalışmalar daha da hızlanarak devam edecek. İskilip’teki önemli ihtiyaçlardan birisi sulama bu sulamayla ilgili bu sulamada Derekargın’ın sulama imalatlarını bu sene bitireceğiz ve devamında Kayaağzı, Yukarıörenseki ve Şeyh Köyü Barajları ile ilgili planlama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah onları da 2022 ya da 2023 programlarına aldırıp buraların sulama çalışmalarını da halletmiş olacağız” dedi. Bununla birlikte Evlik Köyü’nde Akşemsettin Hazretlerinin kaldığı cami ve medresenin restorasyonun da yaptırılacağını vurgulayan Oğuzhan Kaya, oraya da dinlenme alanları abdest alma yerleri yaptırıp güzel bir proje ile yenileme yapılacağını vurguladı.

İskilip’in büyük beklentilerinden birisinin de Tosya Yolu olduğunu, bu yolu da Cumhurbaşkanlığı yatırım programına aldırdıklarını söyleyen Kaya, “Ancak yolun 40 kilometresi bizim tarafımızda kalanı Tosya tarafında. İki il arasında koordinasyon çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 1.5 katrilyonluk bir yatırım. Hayalimiz olan bu yatırımı da inşallah Cumhur İttifakı olarak biz yapacağız.” Kaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığı ile Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezinide İskilip’li hemşehrilerimize kazandıracağız dedi.

İskilip’in beklentilerinden biriside yüksek okul olduğunu vurgulana Kaya, bu konuda Üniversite Rektörümüz ile, Üniversite Senatosu ile, İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz ile çalışarak adımlarımızı attık, mevcut binanın projelerini yüksek okul şekline dönüştürdük, inşallah 20 Trilyonun üzerinde bir para ile bu sene ihale edip inşaatına başlıcaz, mevcut yerindede İskilip’in bir yüksekokulu olacak ve İskilip’e yüksekokuluda kazandırmış olacağız, diye konuştu. K