AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Yeni Zelanda’da yaşanan vahşeti kınadığı açıklamasında, “Camide ibadet etmekten başka bir amacı olmayan masum insanlara karşı düzenlenen saldırı, İslam alemine yönelik bir haçlı saldırısıdır. Teröristin verdiği mesajlar Türkiye üzerine, bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine ise bu milletin oturup bir kez değil, bin kez daha düşünmesi gerekir.” dedi.

Cami saldırısının sıradan bir saldırı olmadığını, dünyayı sarmasını planladıkları bir saldırının fitilini ateşlemek amacı taşıdığına dikkat çeken Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, “Bu cani saldırıyı lanetliyor ve kınıyorum. Bu mesele sıradan bir olay olmadığı gibi, sıradan bir terör olayı da değildir. Müslümanlar’ın doğal lideri durumunda gördükleri Türkiye’nin güçlenmesinden duyulan panik ve öfkenin tezahürüdür.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasının sadece Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayanları değil, tüm dünya Müslümanları’nı ilgilendirdiğini açıklayan Halil İbrahim Aşgın, Türkiye’nin gücünü ve önemini anlamak için, düşmanın gözünden bakmanın da gerekli olduğuna işaret etti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, açıklamasında şunları söyledi: “Yeni Zellanda’da yaşanan cami saldırısı ve 40 Müslüman kardeşimizin şehit edilişi, haçlı zihniyetinin geldiği noktanın en açık ifadesidir. Orada verilen mesajlar Türkiye üzerine, bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine ise bu milletin oturup bir kez değil, bin kez daha düşünmesi gerekir.

Bu cani saldırıyı lanetliyor ve kınıyorum. Bu mesele sıradan bir olay olmadığı gibi, sıradan bir terör olayı da değildir. Müslümanlar’ın doğal lideri durumunda gördükleri Türkiye’nin güçlenmesinden duyulan panik ve öfkenin tezahürüdür. 

Bazen bulunduğunuz yere ve konumuza düşmanınızın gözünden bakmak gerekir ki bu çoğu vakit sizin gücünüzün sağlamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, sadece bu ülkede yaşayan insanlar için değil, tüm dünya Müslümanlar’ı için vazgeçilmez bir umuttur. 

İçerde ya da dışarda hiç farketmez, Müslümanlar’a kin ve düşmanlık besleyen her kim varsa, hiç bir fırsatı kaçırmaksızın her şart ve ortamda saldırısından bir adım bile geri durmuyor. Bu kimi zaman Ezan-ı Muhammediyye’yi aşağılayıp protesto etmek olarak tezahür ediyor, kimi zaman da bu acımasızlıkta Müslümanlar’ın katliyle sonuçlanıyor. 

En başından beri söylediğimiz şey, bu millete ve bu ümmete hizmet etmektir. Bizim meselemiz kuru bir iktidar ya da makam meselesi değil, ümmete karşı duyulan kinlerinin önündeki tek engel gördükleri Türkiye’nin daha güçlenmesi ve İslam beldelerinin liderliğini sürdürmesi meselesidir. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ümmetin başı sağolsun.”

Editör: Haber Merkezi