Çorum’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 2014-2020 IPARD Programı 'IPARD II Dönemi' 5. Çağrı ilanına çıktı.
TKDK’nın 5. Çağrı İlanına ilişkin açıklamada bulunan Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, başvuru kabulüne ilişkin bu çağrının IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgili olduğunu söyledi.


Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali destek kaynağının Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonundan karşılanacağını vurgulayan Recep Gür, “Bu destek ‘Kamu Katkısı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.


Bu Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece ‘Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ tedbiri ile ‘Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar’ tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecek.


Beşinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 ay olarak planlanıyor” dedi.
Başkan Gür, ayrıca başvuruda bulunacak Çorumlu işletmelerin 2014-220 IPARD programına www.tkdk.gov.tr’den ulaşabileceklerinin altını çizdi. (Haber Merkezi) 

Editör: Haber Merkezi