RECEP MEBET“Yaşanan süreçte üzerimize hangi sorumluluk düşerse yerine getirmekte tereddüt etmeyeceğiz” diyen Mustafa Çağdaş, “Türkiye´nin tek başına bu zorlu süreci aşması kolay olmayacaktır. Rahmetli Erbakan Hocamızın ‘İslam Birliği’ fikrinin hayata geçirilmesinin tam vaktidir” diye konuştu.

Akıncılar Derneği Genel Merkezi’nin konuyla ilgili basın bildirisini Çorum kamuoyuyla paylaşan Çağdaş, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

‘TÜRKİYE’NİN HAMLELERİ ABD’Yİ KUDURTTU’

“Ülkemiz yeni bir küresel saldırı ve kuşatmayla karşı karşıyadır. 15 Temmuz ve öncesi operasyonlarla herhangi bir sonuç elde edemeyen Amerika, doların yükseltilmesi ve ekonomik yaptırımlarla hükümeti ve Başkan Erdoğan´ı dize getirmeye çalışmaktadır.

Öne sürülen gerekçelerin hiçbirisinin reel karşılığı yoktur. ‘One Minute’ ile başlayan süreç; Ortadoğu ve Suriye politikalarının değiştirilmesi yönünde atılan adımlar, Türkiye´de ilk defa küresel güçlerin kontrolü dışında sistem değişikliğine gidilmesi, İran, Rusya ve Türkiye arasında ticaretin kendi para birimleri üzerinden yapılmaya başlanması, Amerika ve müttefiklerini adeta kudurtmuş ve çılgına çevirmiştir.

İran´a uygulanacak olan ambargonun Türkiye tarafından reddedilmesi Amerikan Emperyalizmi´ne bugüne kadar verilen belki de en anlamlı tepki olmuştur. Türkiye bu duruşu ile başta ABD ve müttefikleri olmak üzere tüm dünyada küresel güçler tarafından kontrol altında tutulan ülkelere örnek teşkil etmekte, dolar imparatorluğunu ve küresel emperyalizmi sarsmaktadır.

Ülkemizde doların hızla yükselmesinin yasal ve yasadışı küresel sermayenin piyasadan dolar toplaması operasyonlarıyla gerçekleştirildiğini hepimiz biliyoruz.

Allah´a hamd ediyoruz ki küresel güçlere direnen bir siyasi irade var. Şimdi bizlere düşen bu siyasi iradenin yanında durmak ve sorumluluk almaktır. Eğer bu süreçte hep birlikte dik durmayı başarabilirsek belki de ülkemizin bağımsızlığına doğru giden yolu da açmış olacağız.

Elbette bu süreç zorlu ve sıkıntılı olacaktır. Çocuklarımız, gelecek nesillerimiz için tüm bu zorlukları göğüslemeyi göze alabilmeliyiz.

‘FEDAKÂRLIK SIRASI ONLARDA’

Özellikle bu ekonomik kuşatma sürecinde hükümetin destek verdiği/büyüttüğü sermaye çevrelerine büyük iş düşmektedir. Fedakarlık yapma ve taşın altına elini koyma sırası onlara gelmiştir. İşçinin, köylünün, memurun, küçük esnafın fedakarlığı bu sürecin aşılmasına yetmeyecektir. Hükümet sermaye çevrelerine yönelik yaptırımlar uygulamalıdır. Kendi milletvekili ve bakanlarından başlamak üzere, lüks ve israftan kaçınma kampanyaları başlatmalı, halktan beklenen fedakarlığı hükümet önce kendi bünyesinde göstermelidir.

Türkiye´nin tek başına bu zorlu süreci aşması kolay olmayacaktır. Rahmetli Erbakan Hocamızın ‘İslam Birliği’ fikrinin hayata geçirilmesinin tam vaktidir. Başkan Erdoğan´ın bu süreci başlatabilecek, irade ve güvene sahip olduğunu düşünüyor, bu yönde adımlar atılmasını bekliyoruz.

Akıncılar Hareketi olarak; başta Amerika ve müttefiklerinden gelecek ülkemize yönelik tüm kuşatma ve operasyonlara karşı Başkan Erdoğan ve hükümetin yanında ‘amasız’ olarak duracağımızı, üzerimize hangi sorumluluk düşerse yerine getirmekte tereddüt etmeyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. Dünya beşten büyüktür.”