EROL TAŞKAN
Ulu Camii çevresi ve Çöplük Arastası başta olmak üzere tüm Çorumlular’ın yakından tanıdığı İsmet Koşa (55) vefat etti.

Son günlerde rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören İsmet Koşa, Ulu Mezarlık’ta dualarla ebediyete uğurlandı. Eski kahveci esnafı Halil İbrahim Koşa’nın oğlu, Üyük köyü nüfusuna kayıtlı İsmet Koşa, dün öğle namazından sonra Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık’ta defnedildi. 


Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın da katıldığı cenazede, duyup haber alan her kim varsa İsmet’e son görev için yerini aldı. Başkan namıyla anılan Abdullah Koçak da gözyaşlarını tutamadığı cenaze merasiminde aralarında farklı bir bağ bulunan İsmet’in vefatı nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadı. Bu gazete sütunlarından çok defa İsmet’in haberi yapıldı. Bizim aracılığımızla sevdiklerine selamlar gönderen İsmet, bu kez de vedasıyla sayfalarımızda yer aldı. 

AŞGIN’DAN DUYGU DOLU PAYLAŞIM
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da İsmet’in vefatıyla ilgili duygu dolu sözlerle bir paylaşımda bulunarak, “İster bey ol ister paşa/Âdem gibi bin yıl yaşa/ Ecel bir gün gelir başa/ Kara yere girmez misin?
Bugün bütün yerel medyanın Çorum’un sevilen tanınmış siması ifadeleriyle vefatını duyurduğu İsmet Koşa’nın cenazesini hatırı sayılır bir kalabalıkla kaldırdık. En çok ağlayanı da merhumun yakın dostu Abdullah Başkan oldu. 

Bugün bir kez daha gördük ki; bir şehrin sevilen, tanınmış siması olmak ve cenazende kalabalıkları toplamak için ne makama, ne mevkiye, ne paraya - pula ihtiyacın var. Samimiyet, tevazu ve hüsn-ü niyet ve gönül zenginliği kalplerde taht kurmak için yeterli. İsmet Koşa ağabey bu hakikatı vefatıyla bir kez daha bizlere gösterdi. Kendisine Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve tüm hemşehrilerime başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyorum. Mekanı cennet, makamı âlî olsun.”

Hem köylüsü, hem de ilkokul arkadaşı olarak bu cenazeye katılmak boynumuzun borcu olsa da, yetişmek nasip olmadı. Hastaneye yatmazdan evvel Tıkı’nın kahvede içtiğimiz çay son çayımız, çektiğimiz fotoğraf da son fotoğraf oldu. Bu fotoğrafı çekmemi isteyip, “Bunu haber yaparsın” diyen İsmet, meğerse ölüm haberi için bile hazırlık yapmış da bizim farkına varmamışız. 

Hayatın kendisine yüklediği onca yüke rağmen, hiç dert ve kederi kalbine yük etmeksizin yaşadığı şu hayatta, herkeste farklı izler bırakan İsmet, sevgisi ve hatıralarıyla bu milletin gönlünde yaşamaya devam edecek. 
Ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerinin ve arkadaşlarının başı sağolsun. Mekanın cennet olsun İsmet.