RECEP MEBET
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Uğur Demirer, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen yasal düzenlemenin eksiksiz olarak uygulanmasını istediklerini söyledi.

ADD Genel Merkezi’nin konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Uğur Demirer, İstanbul Sözleşmesi hükümlerinin saldırı altında olduğunu öne sürdü.
Demirer, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi, yürürlüğe girişinden altı yıl sonra; üstelik kadına şiddetin, kadın cinayetlerinin hızla arttığı bir dönemde, ‘kaldırılsın, feshedilsin, aile kurumunu yıkıyor’ gibi söylemlerle çok yönlü saldırı altındadır” dedi.

ADD Şube Başkanı Demirer, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Biz bu saldırının ne anlama geldiğini, saldırganların özellikle son dönemdeki eylem, uygulama ve söylemleriyle ne demek istediğini çok iyi biliyoruz.
Kadın-erkek eşitliği için büyük işlere imza atan Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gidenler olarak,  kadını birey olarak görmeyen zihniyetin söylemlerinden kaygılıyız. Kadına yönelik şiddet, açık-tartışmasız bir insan hakları ihlalidir, çağdışıdır.
Bu insan hakları ihlalinin önlenmesi açısından İstanbul Sözleşmesi büyük bir önem taşımaktadır. Demokrasiye ve kadınların kazanılmış haklarına sahip çıkmaya, geri adım atmamaya ve hukuki eşitliğin yaşama geçmesini sağlamak için mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız.”

Editör: Haber Merkezi