8. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda Çorum’da ilk defa Simental Buzağı ve Simental Gebe Düve Güzellik Yarışması yapıldı.

Fuar alanında gerçekleştirilen yarışmaya CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Çorum İl Temsilcisi Yılmaz Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplam 8 gebe düve ve 9 buzağının yarıştığı yarışmanın juri üyeliklerini Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Teknik İşleri Müdürü Onur Yiğit, Merkez Birliği Uzmanı Saadet Ocaklı ve Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi İlhan Çömez yaptı.

Gebe Düve Güzellik Yarışması’nda birinciliği Cemilbey köyünden Gül isimli düve kazanırken, ikinciliği Konaklı köyünden Kırmızı Gül isimli düve, üçüncülüğü ise Seydim köyünden Gamze isimli düve kazandı.

En güzel buzağı yarışmasını ise Kezban isimli buzağı kazanırken, ikinciliği Gümüş isimli buzağı, üçüncülüğü ise Pınar isimli buzağı elde etti.

Yarışma sonunda Gebe Düve Yarışması’nda üçüncü olan düveye 2 bin, ikinci düveye 3 bin, ve birinci olan düveye 5 bin TL, buzağı yarışmasında üçüncü olan buzağıya bin TL, ikinci olan buzağıya 2 bin TL ve birinci olan buzağıya da 3 bin TL hediye verildi.

Ayrıca dereceye giren gebe düve ve buzağı sahiplerine kupa ve çeşitli ödüller verildi.

Editör: Haber Merkezi