Son günlerde artan çocuk istismarı haberlerine karşı Çorum Fotoğraf Kulübü Derneği (ÇFK) sessiz kalmadı.

Çocuk istismarcılarına karşı en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirten ÇFK Derneği Başkanı Akman, yaşanan olayların toplum vicdanını yaraladığını kaydetti.

Çocuk istismarı konusunda en önemli görevin yine ailelere düştüğünü, ailelerin çocuklarına sevgiyle ve bilinçle yaklaşması gerektiğinin altını çizen Akman, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. O minik yavrularımız daha hayatlarının baharında kirli ellerin kurbanı oluyorlar. Bu canilerin, insanlıktan nasibini almamışların kısasla cezalandırılmasını, bunun için de gerekli olan yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Bu açıklamayı bir dernek başkanı sıfatından öte bir baba olarak, tüm bu yaşananlar karşısında içi yanan, iki küçük evlat sahibi bir baba olarak yaptığımı belirtmek istiyorum" dedi.

SESSİZ KALAN STK’LARA TEPKİ

Bu konuda yasal düzenleme yapılmasını istediklerini ve tüm siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydeden ÇFK Dernek Başkanı Akman, "Özellikle Çorum'daki STK'ların bu konuda sesinin çıkmamasına bir anlam veremediğimi de üzülerek ifade etmek istiyorum." diyerek tepkisini de dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi