FATİH BATTAR

Çorum Belediyesi’nin kadrosuna katacağı 9 itfaiye eri alımı için sonuçlar açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde 43 aday, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde sözlü mülakat ve uygulamalı sınavdan geçmişti. Çorum Belediyesi sözlü mülakat ve uygulamalı sınavdan başarı ile geçen 9 kişi itfaiye eri olmaya hak kazandı.

Çorum’dan kimsenin katılamadığı sınavda itfaiye eri olmaya hak kazanan isimler şu şekilde açıklandı;

“Musa Talha Bozkır 90 puanla birinci olurken, Enes Emre Alıcı 89 puanla ikinci, Sebahattin Ateşal 87 puanla üçüncü, Serdar Yasak 86,918 puanla dördüncü, Erhan Günay 86, 776 puanla beşinci, Mesut Eralp 86, 154 puanla altıncı, Mustafa Yıldız 85, 195 puanla yedinci, Kamil Hombaç 84, 582 puanla sekizinci ve Adem Yurdakul 84, 196 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.

Konu ile ilgili Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Adayların göreve başlatılmaları için yapılacak güvenlik soruşturmasının sonuçları beklenecektir. Yapılan soruşturma sonucunun müspet olması halinde adaylara bilahare bilgi verilecektir. Asıl başarı listesinde yer alan adaylar süresi içinde başvurmaz veya görevlerine başlamalarına engel bir durum tespit edilirse bu adayların yerine yedek başarı listesindeki adaylar sırasıyla çağırılacaktır. Adayların gerçeğe aykırı veya eksik beyanda bulunduğunun sonradan tespit edilmesi halinde, ataması yapılsa dahi bütün işlemleri iptal edilecektir. Aday bu konuda hiçbir hak iddia etmeyeceğini kabul ve taahhüt eder. Ayrıca ilgililer hakkında Türk Ceza Kanunu’nun hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.” denildi

Editör: Haber Merkezi