FATİH BATTAR

İlim Yayma Cemiyeti 2019 yılı Olağan Genel Kurulu bugün  gerçekleştirildi.

Buhara Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti eski il başkanları Mehmet Karadağ ve Rumi Bekiroğlu ve çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda, mevcut Başkan Mustafa Tuzcu yeniden İYC Çorum Şubesi Başkanı seçildi.

Kur’an- Kerim ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan toplantının Divan Başkanlığı’nı Aydın Hoşbaş yaparken, Katip üyeliklere ise Hüseyin Kılıç ve Ahmet Yetim seçildi.

Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulunun faaliyet ve mali raporları ibrasının ardından yapılan seçimde Başkan seçilen Mustafa Tuzcu; “Ülkemizin en köklü ve en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan cemiyetimiz, 68 yıl önce çıktığı bu yolda, rotasından şaşmadan tamamen yerli ve milli olan eğitime önem vermiştir. Cemiyetimiz bu doğrultuda öğrencilerin sadece barınma ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, milli ve manevi değerlere sahip, vatanını, milletini seven bir toplum yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmaya devam etmektedir. Bu hizmet bayrağını sizlerin ve yardımsever halkımızın desteği ile daha ileriye taşımaya gayret edeceğiz. Bizleri bu göreve layık gördüğünüz için yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına, sizlere tekrar teşekkür ediyorum. dedi

Toplantıda ayrıca AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın ve AK Parti eski İl Başkanı ve İYC Merkez Genel Kurul üyesi Mehmet Karadağ birer teşekkür konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Yönetim, Denetim ve Merkez Genel Kurul üyelikleri seçildi.

İYC Yönetim Kurulu asil üyelikleri; “Mustafa Tuzcu, Şahin Çalışkanoğlu, Güngör Karakaş, Bahadır Şimşek, İlhan Akbaş, Ahmet Tuna, İsmail Yıldız.”

Denetim Kurulu üyeleri; “Hüseyin Kılıç, Ömer Sobacı, Hasan Demirer.”

Merkez Genel Kurulu üyeleri; “Mustafa Tuzcu, Aydın Hoşbaş, Mehmet Karadağ, Süleyman Kıdış”

Program sonunda emeği geçenlere plaket verildi.

Editör: Haber Merkezi