ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ

Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nce başlatılan Çorum İyilik Atölyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Gazetemizi ziyaret eden Gençlik Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Furkan Mazman ve Oğuzhan Özer, atölye çalışmaları hakkında Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan'a bilgi verdi.

Van Erciş'ten başlayan bir iyilik hareketini kendilerine örnek alıp, iyilik yolundaki yürüyüşlerini artırdıklarını aktaran Furkan Mazman, yapılan çalışmaları özetlediği ziyarette, Çorum kamuoyunu bilgilendirmenin yanı sıra, iyilikte iz bırakmak isteyenleri de çalışmalarına katılmaya ve destek olmaya davet etti.

Gençlik Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Mazman, amaçları ve çalışmaları hakkında şunları söyledi, "Çorum Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak koordine ettiğimiz Çorum İyilik Atölyesi Projesi, Van Erciş'te Cihat Albayrak ve Ayşe Ünsal'ın tohumunu attığı, İyilik Atölyesi adıyla iyiliğe dair çalışmaların, etkinliklerin yapıldığı bir oluşumdur.

Biz ise bu oluşumu bir yıl önce Gençlik Meclisimiz bünyesinde Çorum'a uyarlayarak projelendirdik. Kent Konseyi Başkanımız Turhan Candan ve Gençlik Meclisi Başkanımız Mehmet Aşgın önderliğinde, iyilikleri çoğaltmak, yaymak ve iyiliğe dair hayatta küçük büyük dokunuşlar yapmak amacındayız.

Bu doğrultuda, ilk etkinliğimizi, mevsimlik tarım ve fabrika işçilerinin çocuklarını lunapark ile buluşturarak, onların sevinçlerine ortak olarak gerçekleştirdik. Yüz kadar çocuğumuzun eğlenmelerine, bazılarının ise ilk defa lunapark görmelerine vesile olmuş olduk.

Ardından Engelli Meclisimiz ile birlikte, engelleri aşan kardeşlerimize Obruk Barajında tekne turu yaptırdık. Diğer bir etkinlik ise, İstanbul Okan Üniversitesi'nden gelen bir grup arkadaşımızla birlikte, İskilip Sorkun Köyü birleştirilmiş sınıf öğrencilerinin kırtasiye ve okul eksiklerini gidermek oldu. Öğretmenim Hayal Ortağım Projesi ile otuzbeş çocuğumuzun, onlara daha önce doldurttuğumuz formlar doğrultusunda, isteklerini yerine getirdik. Yaz dönemi sonuna kadar planladığımız bir kaç etkinlik ve proje daha var. Bu projelerde herkesin desteğini bekliyoruz. Etkinliklerimizden haberdar olmak isteyenler Twitter ve Instagramda Çorum İyilik Atölyesi'ni aratarak bize ulaşabilirler."