RECEP MEBET
Çorum esnafı, asırlardır süre gelen iyilik geleneğinden ilham alarak yeni bir proje başlattı.

‘Askıda Ekmek Var’ adlı esnaf projesi dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.
Buhara Caddesi’ndeki Bişkek Ekmek Fırını’nda gerçekleşen toplantıya Buharaevler Mahallesi Muhtarı Ümit Patıroğlu ile projenin mimarları katıldı.

‘GELENEĞE YENİ BİR BOYUT KAZANDIRDIK’
Düzenlenen toplantıda konuşan Bişkek Ekmek Fırını sahibi Mehmet Fındıkçı, “İhtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla kolları sıvadık” dedi.

Gül Ekmek Fırını’nda da uygulanan proje kapsamında işyerlerinin dışına birer pano ve sepet yerleştirdiklerini anlatan Mehmet Fındıkçı, “Sepetteki ekmek sayısını gösteren dijital pano ile geleneksel uygulamaya yeni bir boyut kazandırdık. İnsanları rencide etmeden ekmek ihtiyaçlarını karşılama imkanı sağlayacak bu çalışmada Delta Reklam Ajansı sahibi Mustafa Kayan’dan destek aldık” dedi.

Koronavirüs salgını dolayısıyla mağdur olan insan sayısının arttığına işaret eden Fındıkçı, gerçekleştirdikleri projenin fırıncı esnafı ve hayırseverlerin desteğiyle tüm Çorum’a yayılmasını temenni ettiklerini söyledi.
500 adet ekmekle uygulamaya başladıklarını belirten Fındıkçı, “Mahallemizdeki muhtaçlar başta olmak üzere Çorum’un her yerinden ihtiyaç sahipleri bu sayede günlük ekmek ihtiyacını karşılayabilirler” diye konuştu.

‘ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI’
Proje ekibinde görev alan Mustafa Kayan da yaptığı konuşmada sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurguladı.
“Amacımız ticaret değil, iyilik” diyen Kayan, “Delta Reklam Ajansı olarak projeye destek vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

MUHTAR TEBRİK ETTİ
Buharaevler Mahallesi Muhtarı Ümit Patıroğlu, ‘Askıda Ekmek Var’ uygulamasını yeni bir projeye dönüştüren esnafı tebrik etti.
İyilik için başlatılan kampanyayı desteklediğini belirten Ümit Patıroğlu, “Tüm hayır sahiplerini duyarlı esnafımız tarafından gerçekleştirilen uygulamaya katkı vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi