Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından organize edilen ‘İyilik Sofrası’ adlı geleneksel iftar programı önceki akşam Akşemseddin Camii yanındaki Şehit Ömer Halisdemir Parkı’nda gerçekleşti.

Hayırsever işadamlarının katkılarıyla düzenlenen 1.500 kişilik iftar programında mülteciler, kimsesizler ve ihtiyaç sahipleri bir araya geldi. Çorum Müftüsü Muharrem Biçer’in evsahipliğindeki programa Müftü Yardımcıları Adem Aygül, Abdullah Pamuklu ve Adnan Zeki Bıyık, TDV İl Temsilcisi Mustafa Ersoy, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Müftülük personeli ve din görevlileri de katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık yönetiminde sahne alan Çorum Müftülüğü Suheybi Rumi Tasavvuf Musıkisi Korosu iftar öncesi ilahi ve kasideler seslendirdi.

Bazı sanayici ve işadamlarının da hazır bulunduğu programda kürsüye gelen Muharrem Biçer, davetlilere hitaben selamlama konuşması yaptı.

Müftü Biçer konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yıl Ramazan Ayı’na özel bir tema belirleyerek toplumda duyarlılık oluşturmaya gayret ettiğini belirtti. Tespit edilen temaların herkesin ihtiyaç duyduğu konular olduğunu anlatan Biçer,
şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı, 2019 yılı Ramazan Ayı’nın temasını ‘Ramazan ve İnfak’ olarak belirledi. Ulusal ve uluslararası platformlarda ismini duyurmuş ve kendisini kanıtlamış bir iyilik hareketi öncüsü olan Türkiye Diyanet Vakfımızın geleneksel hale getirdiği bir ‘İyilik Sofrası’ iftarında daha birlikteyiz. ‘Mermeri eritensuyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir’ diye bir söz var. Türkiye Diyanet Vakfımız, yaklaşık 45 yılayakın sürede toplam 145  ülkede bu güzellikler,iyilikler ve bereket sofraları  devam ediyor. Diyanet Vakfı, Balkanlar’danKafkaslar’a, Türk Cumhuriyetleri’nden Afrika’nın en ücra köşesine varıncaya kadar bu iyilik hareketini taşıyor. Ayrıca, kara kıta Afrika’nın ak yürekli insanları yönünü ülkemize çevirmiş bizlerden yardım bekliyor. Türkiye Diyanet Vakfımız da sessizlerin sesi olarak onlara yardım eli uzatıyor.

İyilik sofrası iftarlarımızın en büyük kazanımı, unuttuğumuz bu kaynaşma ve paylaşma duygusunu bir kez daha bizlere hatırlatmasıdır. Bu vesile ile iyilik soframızın hazırlanmasında emeği geçen başta Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi’ne ve tüm hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Ramazan’ın birlik ve beraberliğin kuvvetlendiği, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusunun zirveye ulaştığı bir ay olduğunu hatırlatan Biçer, fitre ve zekat gibi malî ibadetlerin anlam ve önemine işaret etti.

Okunan akşam ezanıyla birlikte oruçlarını açan katılımcılar, hep birlikte iftar etmenin neşe ve huzurunupaylaştılar. İftar programı, Müftü Yardımcısı Adem Aygül’ün yaptığı dua ile son buldu.