Çorum’da koronavirüs izolasyon kurallarına uymayanlar karantina sürelerini Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda tamamlayacak.

Valilik’ten yapılan açıklamada Valilik ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü koordinesinde kurulan Mahalle Denetim Ekipleri’nin denetimlerine sıkı bir şekilde devam ettikleri belirtilerek, “Covid-19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyon altına alınan kişilerin Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen izolasyon koşullarına uyulup uyulmadığı ekiplerimizce düzenli bir şekilde denetlenmiş, gerekli uyarılar yapılmış ve 10 Eylül 2020 tarihi itibariyle ilçeler de dahil olmak üzere il genelinde kuralları ihlal eden 51 vatandaşımıza toplam 156.150 TL para cezası uygulanmıştır” denildi.

Denetimlerin hız kesmeden devam edeceğinin vurgulandığı açıklamada, “İzolasyon kurallarına uymayan vatandaşlarımızın karantina süreleri KYK’ya bağlı yurtlarda tamamlattırılacaktır. Covid-19 ile mücadelede tüm vatandaşlarımızın alınan kurallara hassasiyetle uymaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.