M.BURAK YALÇIN

Obruk Su Ürünleri Kooperatifi, İl Genel Meclisinden kaçak balık avının önlenmesi konusunda destek istedi.

İl Genel Meclisi Aralık ayı son toplantısı gerçekleştirdi.

Dün Halil İbrahim Kaya başkanlığında yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

Toplantıda Kuyucak Köyünün ana yolu ile ilgili hazırlanan raporu meclisin bilgisine sunan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sami Odabaş, talep edilen Kuyucak köyünü Çorum-Mecitözü Karayoluna bağlayan 2,9 km uzunluğundaki yolun İl Özel İdaresinin yol ağına alındığını söyledi.

Okulların bahçe girişinde bulunan demir kapıların devrilmesi sonucu öğrencilerin yaralandığı ve ölümle kazaların meydana geldiği, okullarda bu demir kapıların kontrolünün yapılıp yapılmadığı ile ilgili hazırlanan raporu da meclisin bilgisine sunan AR-GE Komisyonu Başkanı Nurettin Karaca, şu ana kadar Çorum’da herhangi bir okulda fiziki şartların sebep olduğu bir kazanın yaşanmadığını ifade etti.

Meclisin Aralık ayı son toplantısında Obruk Su Ürünleri Kooperatifi de İl Genel Meclisinden kaçak balık avının önlenmesi için destek istedi.

Toplantıda konuşma yapan Obruk Su Ürünleri Kooperatifi Yöneticisi Kazım İpek, Ankara, Samsun ve çevre illerden bazı kişilerin kaçak av yapmaya geldiklerini belirterek, “Baraja ağ atıyorlar. Bizim ağlarımızı da çalıyorlar. Emniyet güçleri gelince “kafa dinlemeye geldik” diyorlar. Kendi ağlarını çıkartınca “bizimle alakası yok” deyip inkar ediyorlar. Kaçak balık avının önlenmesini istiyoruz. Bu konuda destek istiyoruz” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya da meclis olarak yanlarında olduğunu, konuyla ilgili Valilik, Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ile görüşeceğini söyledi.