Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, merkez ilçe mücavir alan sınırları dışındaki bazı köy ve bağlılarında, tarım arazileri üzerinde hobi bahçesi adı altında yapılan mevzuata aykırı çalışmalara dikkat çekildi.

Söz konusu arazilerde izinsiz olarak tel çitler ile parseller oluşturulduğu ve oluşanparsellere ulaşım için  yollar açılarak kumlandığı ve hobibahçesi adı  altında satışlarının yapıldığı, oluşturulan parseller üzerine imar mevzuatına aykırı yapılar yapıldığı tespit edildi.

Konuya ilişkin değerlendirme yapmak üzere Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Atmaca ile Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı’nın katılımıyla toplantı düzenlendi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen - toplantıda, zikredilen kanunlara aykırı davranan vatandaşların idari para cezaları ile kaçak ve ruhsatsızyapılarının  yıkılması ile karşı karşıya kalabilecekleri belirtildi.

Editör: Haber Merkezi