M.BURAK YALÇIN

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle AHL Park AVM’de stant açtı.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban ve kadınlar katıldı.

Etkinlikte kadına yönelik şiddette farkındalık oluşturmak ve şiddete maruz kalanların hangi kurumlara başvurabileceği, yasal haklarını nasıl arayabilecekleri, kanun kapsamında ne gibi haklara sahip oldukları konularında bilgilendirme amaçlı broşür dağıtıldı.

Günün anlam ve önemine binaen açıklama yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban, kadına yönelik şiddetin önemli bir insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, “Ülkemiz giderek artan oranda kadınların ayrımcılığa ve şiddete uğramadan yaşam hakkını güvence altına akmaktadır. Türkiye’de 1980’lerden itibaren taraf olunan uluslararası sözleşmeler, yasal düzenlemeler, şiddeti önlemek amacıyla oluşturulan mekanizmalar başta olmak üzere kadına yönelik şiddetin önlenmesi yönünde adımlar atılmıştır” dedi.