EROL TAŞKAN

Çorum'da eğitim gören torunu için Kazakistan'dan gelen Kazakistanlı Şair Kunşayım Niyazbekkızı, gelininin hamilelik sürecini takip eden Kadın Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Pınar Yıldırım'a Kazak Kaftanı hediye etti.

Geleneksel motiflerle süslenmiş kaftanın, Kazakistan kültüründe özel bir hediye olarak kabul edildiğini ve bu nedenle Kazakistan'dan Doktor Pınar Yıldırım için özellikle getirdiğini bildiren yaşlı Kazak kadını, "Bizler, kendimize uzanan iyilik eline dört elle sarılırız, bunu atalarımızdan gördük, dinimizden öğrendik. Şu Çorum elinde dini eğitimini tamamlayan torunum ve gelinime anne merhameti ile kucak açan, onları hem doktor hem de anne şefkatiyle sarmalayan doktor hanıma canımı versem az gelir." dedi.

Hediye karşısında çok mutlu olan ve duygusallaşan Pınar Yıldırım, Kunşayım Niyazbekkızı'na, torunlarının her zaman kendilerine emanet olduğunu, ata yurttan gelen akrabalık bağı ile onları kendi evlatları olarak kabul ettiğini dile getirerek, "Bu anlamlı ve nazik hediye ile beni gururlandıran Kunşayım Niyazbekkızı teyzemize gönülden teşekkür ediyorum. Bu incelik ve yaklaşım, ancak bizim öz kültürümüzde ve inancımızda vardır. Bize ata yurdun kokusunu ve ilmeklerinde kültürümüzü yansıtan bu hediye için çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi