EROL TAŞKAN

Türkiye Kamu Sen Çorum İl Temsilciliği tarafından organize edilen, “Türk Dünyasında İnsan Hakları İhlalleri ve Doğu Türkistan Meselesi” konulu konferans bu akşam (Cuma) saat 19,30’da Turgut Özal İş Merkezi’nde düzenlenecek.

Türk Dünyası başta olmak üzere, Doğu Türkistan özelinde yaşanan zulüm ve baskıların masaya yatırılacağı konferans, kardeşlerimizin dertleriyle dertlenip, onlara ses olmak bakımından da büyük bir önem taşıyor.

Tüm Çorumlular’ın davetli olduğu konferans Hitit Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Şenödeyici yönetiminde gerçekleştirilecek. Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk e Gazi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi Öğretim Üyesi Dr. Sinan Demirtürk’ün konuşmacı olarak katılacağı konferansla ilgili açıklamada bulunan Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın, şunları söyledi, “Hep söylediğimiz gibi, biz yüreğimizde Irak’ta dökülen kanın sızını duyuyoruz. Biz dağlık Karabağ’da yaşanan Hocalı soykırımına ağıtlar yakıyoruz. Filistin’de, Arakan’da yaşananlara ağlıyoruz. 1974 Kıbrıs Harekâtı’ndan önce Türkler’e yapılan soykırıma varan etnik temizlik mezalim hafızalarımızdan silinmez. İran Türklüğü’nü unutmayız, unutamayız. Batı Türklüğü’ne karşı Avrupalı ülkelerin yürüttüğü asimilasyon temelli entegrasyona, inançlarımıza ve dilimize karşı yürüttüğü anlaşılmaz tutuma hep birlikte “Hayır” deriz.

1757 yılından beri Çin işgali altındaki Doğu Türkistan, boğazımızda düğümdür. Bir buçuk asırdan beri zulme uğrayan, soykırım gören, evlerinden yurtlarından edilen soydaşlarımızın görmezden gelinmesi ne Türkiye ne de dünya nezdinde bir anlam ifade etmiyorsa bugün dünyada insan haklarından söz etmek mümkün değildir.”

Editör: Haber Merkezi