M.BURAK YALÇIN 
“Başkan Mahallemde Söz Sende” mahalle buluşmaları kapsamında Buharaevler Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Perşembe pazarındaki çadırlarla ilgili şikâyet geldiğini belirterek, Buharaevler ve Mimar Sinan Mahallesi’ndeki kapalı pazarların yanlarını kapatma kararı aldıklarını söyledi.

Çorum Belediyesi Mahalle Buluşmalarının 4’üncü toplantısını Buharaevler Mahallesi’nde gerçekleştirdi. 
Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Buharaevler Mahallesi Muhtarı Ümit Patıroğlu, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

‘İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ’
Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, istişareye önem verdiklerini belirterek, “Adaylık sürecinde “bu şehri birlikte yöneteceğiz” dedik. Bu şehri birlikte yönetme iradesini her zaman canlı tutuyoruz. 12 bin 500 civarında hane var mahallemizde. 27 binde nüfusu var. Bütün müdürlüklerimizle bütün mahallelere eşit, adil, hak hukuk nizamında hizmetler götürmeye çalışıyoruz. Büyüklüğüyle mütenasip bir şekilde bütün müdürlüklerimizle Buharaevler Mahallemize de hizmetleri aksatmadan devam ediyoruz” dedi.

‘BUHARAEVLER VE MİMAR SİNAN’DAKİ KAPALI PAZARLARIN YANLARINIDA KAPATACAĞIZ’
Perşembe pazarındaki çadırlarla ilgili vatandaşın şikayeti olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Pazarcılar aydınlatmanın şeffaf olduğunu kırmızı veya yeşil olması gerektiğini söylediler. Bunlar yapılırsa çadır kullanmayacaklarını ifade ettiler. Buharaevler ve Mimar Sinan Mahallesi’ndeki kapalı pazarların yanlarını kapatma kararı aldık. 2020 içerisinde bunu yapacağız” diye konuştu.
Başkan Aşgın, konuşmasında Buharaevler Mahallesine yapılan hizmetlerle ilgilide bilgi verdi.

Aşgın’ın konuşmasının ardından söz alan mahalle sakinleri de taleplerini ve mahalleleri ile sıkıntıları başkana ilettiler.

Editör: Haber Merkezi