M.BURAK YALÇIN
2019 yılı Ağustos ayında tasarruf yapmak ve verimli çalışmadığı gerekçesiyle kapanan 5 komisyondan 4’ü geri açıldı. İl Genel Meclisi, Ocak ayı üçüncü toplantısını dün gerçekleştirdi. 

Meclis Başkanı Osman Günay başkanlığında gerçekleşen toplantı bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Tutanak özetinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
HACI BOLAT’IN YERİNE İBRAHİM ÇİFTÇİ
Toplantıda Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Hacı Bolat yazılı dilekçe vererek komisyon başkanlığından istifa etti. Hacı Bolat’ın yerine AK Parti’nin önerisi ile İbrahim Çiftçi komisyon başkanlığına seçildi.

5 KOMİSYONDAN 4’Ü AÇILDI
AK Parti Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeleri tarafından 2019 yılı Ağustos ayında tasarruf yapmak ve verimli çalışmadığı gerekçesiyle kapanan 5 komisyondan 4’ünün geri açılmasıyla ilgili yazılı önerge verildi.
Açık oylama şeklinde yapılan seçimde CHP komisyon kurulmasını kabul ederken, komisyonların 3 kişiden oluşmasına tepki gösterdi. 

CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek, 3 üye seçildiğinde komisyon üyelerinin tamamı AK Parti’den oluşacağı için bu durumda adaletsizlik meydana geleceğini söyledi.
Seçimin ardından oluşan komisyonlarda şu isimler görev aldı:
AR-GE Komisyonu: İsmail Keşliktepe, Arif Çamiçi, Duran Bıyık.
Gençlik ve Spor Komisyonu: Ahmet Tuna, Abdurrahman Karagöz, Dursun Kaya.
Turizm Komisyonu: Kemal Özünal, Gürbüz Özel, Alaaddin Tosundereoğlu.
Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Ünal Nalçacı, Erdoğan Köroğlu, Vahit Kabakçı.
Gündemin son maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Fehmi Yağlı, Çorum İl Özel İdaresine bağlı köylerdeki tüketilen toplam enerji sarfiyatının yıllık ne kadar gerçekleştiği, tüketilen bu elektrik miktarı ne kadar alternatif enerji kaynaklarından sağlamak üzere köy tüzel kişiliklerinin ortaklaşa bir birlik eliyle elektrik üretimi gerçekleştirip gerçekleştirilemeyeceği ile ilgili verilen araştırma önergesini meclisin bilgisine sundu.  

Editör: Haber Merkezi