RECEP MEBET
Özel Çorum Ada Koleji ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) işbirliğinde hazırlanan ‘23 Nisan Çocuk Şenliği’ önceki akşam Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.
İl Göç İdaresi’nin katkıları ile düzenlenen programda el ele sahne alan Türk ve Arap öğrenciler, sundukları gösterilerle kardeşlik tablosu sergilediler.
Öğrenci velilerinin büyük ilgi gösterdiği programı İl Göç İdaresi Müdürü Uğur Canata, Ada Koleji Kurucuları Elvan Duru ve Şenol Akgöz, Ortaokul Müdürü Hayrullah Layık, Lise Müdürü F. Turgay İkinci, bazı idareci ve öğretmenlerin yanı sıra Iraklı ve Sureyi aileler de izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla organize edilen programda, Türk ve Arap çocukların birlikte okuduğu İstiklâl Marşı, katılımcılardan büyük alkış aldı.
Sunuculuğunu Evren Kuzdan’ın üstlendiği programın açış konuşmasını Hayrullah Layık yaptı. 23 Nisan’ın ruhuna uygun olacağını düşündükleri programda Çorum’da misafir olan ailelerin çocuklarına da bayram sevinci yaşatmayı amaçladıklarını belirten Hayrullah Layık, kardeşlik duygularının pekiştiği organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkçe ve Arapça şiir ve şarkılarla devam eden programda balon ve palyaço gösterisi ile zeybek ekibinin halk oyunları gösterisi de yer aldı.
Devlet Tiyatro Salonu Fuayesi’nde açılan resim sergisinin yanı sıra çeşitli sanatsal aktivitelerin de yer aldığı program, katılımcılardan tam not aldı.