RECEP MEBET
Karşıyaka Ortaokulu’nca hazırlanan ‘Gizli HazinemizHattuşa’ isimli proje etkinlikleri dün Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ‘Çizgilerle Hattuşa Resim Sergisi, Sunum ve Ödül Töreni’yle sona erdi. Proje finaline Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in eşi Derya Yüksel, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş, Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Kuşcu ve Fatih Tophan, bazı daire amirleri ve okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu Arif Gönüllü ve Handan Başaranhıncal’ın  üstlendiği program Devlet Tiyatro Salonu Fuayesi’nde düzenlenen sergi açılışıyla başladı.

‘GİZLİ HAZİNEMİZİ YENİDEN KEŞFEDELİM’
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmasını Okul Müdürü Nevzat Gencer yaptı.

‘Disiplinler Arası Bir Farkındalık Çalışması: Gizli Hazinemiz Hattuşa’ adlı projenin çıkış noktasından bahseden Nevzat Gencer, Çorum’un tarihi ve turistik değerleri arasında yer alan Boğazkale ve Alacahöyük’e dikkat çekerek öğrencilerde tarih bilincini oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Valilik, Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de paydaşları arasında yer aldığı proje faaliyetlerini anlatan Gencer, hedefledikleri başarıya ulaştıklarını vurgulayarak katkıda bulunan kurum ve kuruluşlar ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

KULAKLARIN PASINI SİLDİLER

Müzik Öğretmenleri ve öğrencilerinin gönüllü katılımıyla Hattuşa’da çekimi gerçekleştirilen ‘Miço’ klibi, proje etkinlikleri sunumu ve video görüntülerinin izlenmesiyle devam eden programda sahne alan Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Müzik Bölümü Öğretmeni Sacide Önsöz yönetiminde seslendirdikleri şarkılarla büyük alkış aldı.

Öğrencileri Alara Naz Atak ve Nehir Devin Aslan’ın ardındansahneye gelen Müzik Öğretmeni Dilber Çolak ise bağlamasıyla seslendirdiği türkülerle dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Gizli Hazinemiz- Hattuşa Projesi kapsamında düzenlenen ‘Çizgilerle Hattuşa’ adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. 9 farklı ortaokuldan 36 eserin katıldığı yarışmada Suheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden İrem Ağbal birinci, Bengisu Bulut ikinci olurken 23 Nisan Ortaokulu’ndan Feyza Yılmaz üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilerin Öğretmenleri Siyabe Gürbüz ve Sema Özcan’ın yanı sıra yarışmaya katılan diğer okulların Görsel Sanatlar Öğretmenleri Nazife Çiçek, Ayten Karabacak, Bahar Yıldız Şen, Emine Pelteci, Meral Yetkin, Aysel Yılmaz, Neslihan Özgan Tilki’ye teşekkür belgesi verildi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol mensuplarının elinden alırken Yunus Emre Ortaokulu, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu, Ömer Kömürcü
İmam Hatip Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Öğretmen Salim Akaydın Ortaokulu, Konaklı Ortaokulu ve Karşıyaka Ortaokulu’ndan yarışmaya katılan öğrencilere de katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi