AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayınladı.

“Bireyleri hayata ve geleceğe hazırlayan, gelişme ve yetişme çabalarını başarıya ulaştıran, milli ve manevi değerlerimizi sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin arzu ve hedeflerimize ulaştıracak olan şüphesiz eğitim yuvalarıdır” diyerek mesajına başlayan Milletvekili Erol Kavuncu, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, onun eğitim düzeyini de göstermektedir. Hayatımızın en önemli dönemlerinden biri olan eğitim-öğretim sürecinde göstereceğimiz başarı aziz milletimizin ve yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatıdır. Artık tüm dünyada gerçek gücün, fiziksel güçte değil de eğitilmiş insan beyninde olduğu kabul edilmektedir. Ülkemizin büyük hedeflerine ulaşma noktasında değişim ve dönüşümün lokomotifi eğitimdir. Büyük Türkiye idealimize ulaşma ve geleceğimizin daha güçlü olması okullarda öğretilecek bilgiyle, çocuklara kazandırılacak davranış ve değerlerin yaşatılmasıyla mümkün olacaktır. Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginliğidir. Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak en temel güç eğitimli, nitelikli insan gücüdür” dedi.

“Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun zamandır uzak kaldığımız okullarımız kademeli olarak öğrencilerimizle dolacak” ifadelerini kullanan Erol Kavuncu, mesajında şu ifadeleri kullandı:
“21 Eylül’den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’mızın belirlediği şekliyle eğitime devam ediyoruz. Bu kapsamda, okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul 1. sınıflar yüz yüze eğitime başlıyor. Diğer kademedeki evlatlarımızı da okullarımızda görmeyi çok arzu etmemize rağmen daha sağlıklı günlerde bir arada olabilmek için bir süre daha onlar için uzaktan eğitim uygulanacak.

Zenginleştirilmiş EBA içerikleri ve diğer materyaller ile bu sürecin daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi amaçlanıyor. Bu süreçten verim alabilmemiz öğretmenlerinizin ve okul idarelerinizin hazırladığı eğitim programlarının dikkatle takip ederek uygulanmasıyla mümkün olacaktır. Eğitim ordusunun neferleri değerli idareci ve öğretmenlerimiz, bu sürecin ancak sizlerin katkıları ile sağlıklı bir şekilde yürütülerek başarılabileceği aşikârdır. Sadece çocuklarımız değil, ülkemizin geleceği sizlere emanet. Kıymetli velilerimiz; sizler de bu süreçte öğrencilerimize inanarak, öğretmen ve idarecilerimize güvenerek destek olabilirsiniz.

Umudumuz geleceğimiz yavrularımız; milletimizin azim ve kararlılığı, sizlere duyulan güven, verilen destek gücünüzün kaynağıdır. Sosyal mekânlarda bir araya geldiğimizde özellikle Maske, Mesafe ve Temizliğe dikkat etmemiz ve okul idaresi ve öğretmenlerimizin yapacağı uyarılara uymamız herkes için büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimiz başta olmak üzere milletimize hayırlar getirmesini diliyor; daha sağlıklı günlerde, çok özlediğimiz okul bahçelerimizde ve sınıflarımızda buluşmayı temenni ediyorum.” 

Editör: Haber Merkezi