EROL TAŞKAN

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Kazakistanlı Timur Nüsüphan, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’ya Kazakistan’ın milli kıyafetlerinden olan Bey Kaftanı hediye etti.

Kavuncu’yu Çorum’daki bürosunda ziyaret eden Kazakistanlı genç öğrenci, “Bu kaftan, tarih boyunca Kazakistan Beyleri’nin giydiği milli bir kıyafetimizdir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kazakistan ziyaretinde, Kazakistan Cumhurbaşkanımız Nazarbayev’in Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği kaftandır.” dedi.

Bey Kaftanı’nın adalet ve cesareti simgelediğini kaydeden Kazakistanlı genç öğrenci, devlet büyüklerinin hükümlerini ve milletinin değerlerine bağlılığını da ifade eden Bey Kaftanı’nı Milletvekili Erol Kavuncu’ya hediye etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

2014 yılında Erasmus kapsamında yarı dönem İlahiyat eğitimini sürdürmek için geldiği Çorum’da, ilk günden itibaren kendisine kol kanat geren Erol Kavuncu’nun, bugün Milletvekili olarak görev yapıyor olmasından büyük bir onur duyduğunu söyleyen Timur Nüsüphan, “Değerli ağabeyim, kıymetli büyüğüm Erol Kavuncu’nun bu millete hizmet yolunda aldığı bu önemli sorumluluğunu layıkıyla yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Kendisi değerlerine bağlı, adaletli ve merhametli bir insandır. Bu nedenle Kazak Beyi Kaftanı’nın kendisine çok yakışacağını düşünerek, ata yurdu Kazakistan’dan hediye getirttim Bize karşı gösterdiği muhabbet ve ağabeyliği için gönülden minnettarım.” dedi.

Kavuncu ziyaret ve hediye için teşekkür ettiği Timur Nüsüphan’a eğitiminde başarılar dilerken, Çorum’da eğitim gören yabancı öğrencilerin varlığı ile her zaman gurur duyduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi