RECEP MEBET
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) işbirliğinde bu yıl 6.’sı organize edilen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’na başvurular başladı.
‘Liseli Gençler Efendimizin İzinde’ sloganıyla hazırlanan yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD ve MGV Şube Başkanı Bekir Uyanık, “Kaybedeni olmayan yarışmaya kayıtlar başladı” dedi.


Yarışma Koordinatörü Emrah Öztekin’le birlikte gazetemizi ziyaret eden Bekir Uyanık, ödüllü yarışmaya başvuruların 18 Kasım’a kadar süreceğini kaydetti.
‘Son Peygamber Hz. Muhammed’ adlı sınav kitabının 12 Kasım’dan itibaren yarışmacılara teslim edileceğini belirten Uyanık, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile organize ettiğimiz yarışmamız tüm lise öğrencilerinin katılımına açık” diye konuştu.


Yarışma sınavının 15 Aralık 2018 tarihinde Çorum merkez ve tüm ilçelerinde gerçekleştirileceğini anlatan Uyanık, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
“Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın birincisine 8 bin TL, ikinciye 6 bin TL, üçüncüye 4 bin TL para ödülü verilecek. Çorum’da ise il birincisine umre seyehati, ikinciye 26 jant bisiklet, üçüncüye tablet bilgisayar, dördüncüye kol saati, beşinciye ise gram altın hediye edeceğiz.

 

‘HEDEF: PEYGAMBERİN İZİNDE BİR GENÇLİK’
Hz. Peygamber'in (sas) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinilmesini sağlayarak örnek bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Sevgili Peygamberimiz'in hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gibi gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer -i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (sas) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.


Siyer-i Nebi Yarışması’na başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenler www.efendimizinizinde.com adlı internet sitemizi ziyaret edebilir veya irtibat numalarımızı arayabilirler.”
 

Editör: Haber Merkezi