FATİH BATTAR

Çorum’da 51 gündür kendisinden haber alınamayan 78 yaşındaki alzaymır hastası Hacı Osman Kayalı ve 17 gün önce kaybolan 21 yaşındaki Mücahit Bolat’ın arama çalışmaları devam ediyor.

Mücahit Bolat’la ilgili alınan bir ihbar üzerine arama çalışmalarını Samsun Yolu üzerindeki Atçalı Köyü’ne yönlendiren ekiplerin tüm çabası bir kez daha sonuçsuz kaldı.

Camiye gitmek için çıkan ancak bir daha haber alınamayan alzaymır hastası Hacı Osman Kayalı (78) ve 17 gün önce evinden ayrılan 21 yaşındaki Mücahit Bolat’ın bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Yaklaşık 1 hafta önce İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelinden oluşturulan 50 kişilik ekip, Sıklık Tabiat Parkı’nda kayıp genci aramış fakat drone ve iz takip köpeklerinin de kullanıldığı çalışmalarda bir neticeye ulaşılamamıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı ihbar doğrultusunda ekipler, dün Samsun yolunda Bölge Trafik Müdürlüğü’nün karşısındaki Atçalı Köyü’nde kayıp genci aradı. Ormanlık alanda yapılan aramada kayıp 21 yaşındaki Mücahit Bolat’tan yine bir ize rastlanmadı.

ARAMA ÇALIŞMALARINA KAYIP BABASINI ARAYAN KAYALI DA KATILDI

Arama kurtarma çalışmalarına yaklaşık 51 gündür kayıp babasını arayan Uğur Kayalı da katıldı.

Ulukavak Mahallesi’nde camiye gitmek için evinden ayrılan ve 51 gündür haber alınamayan 78 yaşındaki alzaymır hastası Hacı Osman Kayalı’yı arayan Uğur Kayalı, kayıp gencin haberini duyunca arama çalışmalarına katılmak istediğini söyledi.

Babasını ararken, kayıp gencin durumuna çok üzüldüğünü belirten Kayalı; “Babam 26 Kasım’dan bu yana yani 51 gündür kayıp. Babamı ararken Emniyet ve Jandarma ekipleri kayıp çocuğun üzerine yoğunlaştılar. Ben de kayıp gencin arama-kurtarma çalışmalarına yardımcı olabilmek için bugün buraya geldim. Hem kayıp olan babamı hem kayıp genci görenleri, insaniyet namına en yakın kolluk kuvvetlerine bilgi vermelerini rica ediyoruz. Sokaklarda yürürken insanlar biraz daha sağına soluna duyarlı olurlarsa iyi olur. Bu sadece biz kaybımız değil, aslında toplumsal bir sorun. Bu sorun bütün Çorum’un sorunu olması lazım. Bu anlamda insanları duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi