Çorum’da bulunan bazı STK’la Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği (KAYUDER)’nin ‘Birlikte Güçleniyoruz Projesi’ kapsamında eğitim ve ziyaret faaliyetlerine katıldılar.


Konu hakkında yapılan açıklamaya göre, 25-27 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe, Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum’daki hak temelli çalışan 30 Sivil Toplum Kuruluşu davet edildi ve kapasite güçlendirme eğitimleri verildi. Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, Çorum Kanser Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KANDER) Başkanı Emine Hülya Karabıyık, Çorum Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Ertuğrul Kazak, Çorum Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Koçak ve Altan Kocaseçer, Çorum’dan projeye katılan dernek temsilcileri arasında yer aldılar. Bu eğitimler de örgütlenme ve organizasyon yönetimi, STK lara yönelik ulusal ve uluslararası fon kaynakları ve proje hazırlama, gönüllü ve insan kaynakları yönetimi, etki izleme ve değerlendirme faaliyetleri, savunuculuk kampanyası için araçlar ve soysal medya kullanımı konuları ele alındı.


Samsun’da yürütülen faaliyetlerden sonra Ankara’ya gidilerek Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi ziyaret edildi. STGM  Sivil toplum örgütlerine Avrupa Birliği bakanlığı, Avrupa Birliği delegasyonu, Sivil Düşün ile birlikte Sivil Toplumun güçlenmesine yönelik kullanabileceği fon kaynakları, kullanacakları araçlar diğer kaynaklar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.


Çorum Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kesici, “Bu faydalı projeye Çorum Çölyak Derneği olarak katılım sağlamaktan çok mutlu olduk. Yapılan eğitimlerde çok faydalı bilgiler edindik. Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği’ne bu başarılı projelerinden ve bizleri davet ettiklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi