EROL TAŞKAN
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, öğrencilerine karşı samimi ve babacan tavrını eksik etmiyor.

Kilometrelerce öteden Türkiye'ye gelerek eğitim gören yabancı öğrencileri de ayırt etmeksizin kol kanat geren Rektör Öztürk, Kazakistanlı ailenin "Bağ Kesme" geleneğinde, Nüsüphan ailesini yalnız bırakmadı. 
Türkiye'de var olup unutulmaya yüz tutan Bağ Kesme geleneği, Kazakistan'da daha yaygın. Bir yaşını tamamlayan çocukların ayağına bağlanan ipin, besmele ile kesilmesi ve bu kesme görevini de ailenin değer verdiği, ilmine, ahlakına ve kişiliğine güvenilen bir kişi tarafından yapılıyor. 

İlahiyat Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Timur Nüsüphan da, bir yaşını tamamlayan oğlu Muhammet Emin için yerine getirecekleri Bağ Kesme töreninde, oğlunun ayağındaki bağı kesmesi için Rektör Ali Osman Öztürk'e davette bulundu. 
Hitit Üniversitesi'nin tüm öğrencilerinin Rektör Öztürk'ün evladı konumunda olduğunu söyleyen Kazakistanlı öğrenci Timur Nüsüphan, "Tüm öğrenciler bana göre sayın hocamızın evlatlarıdır. Biz de Kazakistan'dan ilim tahsili yapmak için geldiğimiz Çorum'da değerli hocamızın babacan ve samimi tavırlarına muhatap olduk. Bizim geleneğimizde bağ kesme töreni çok önemlidir. Bunun anlamı evladımızın ömür yolunu sağlam adımlarla yürüyüp, karakterli, onurlu, vatanına ve milletine faydalı, ilimve irfan sahibi olmasının kavli duasıdır. Bizi evladı yerine koyup bu davetimize icabet eden hocamız, bizi ve hanemizi şereflendirdi, kendisine minnettarız." dedi.

Aldığı davetin kendisi için de çok özel ve anlamlı olduğunu ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi'nde eğitim görmek için gelen tüm öğrencilerin önce Allah'a sonra kendilerine emanet olduğunu kaydederek, "Üniversitemizde eğitim gören tüm öğrencilerimiz başta olmak üzere hususen yabancı öğrencilerimizin kendilerini yalnız hissetmemesi bizim için önemli bir sorumluluktur. Biz bu yavrularımızı öğrencimiz olmaktan öte, evlatlarımız ve kendi ailemizin birer ferdi kabul ediyoruz. Öğrencilerimizin gönlünde de bizlerin ailenin bir gerdi gibi kabul edilmesi bizim en büyük mutluluk kaynağımızdır. Burada kıymetli evladımız Timur Nüsüphan'ın gözbebeği çocuğunun Bağ Kesme töreni için bulunuyoruz. Ömür boyu yürüyeceği hayat yolunun ilim, irfan, sağlık ve karakterlilik üzerine olmasını diliyorum. Allah bahtını açık, ömrünü uzun etsin." diye konuştu. 
Kilometrelerce uzaktan gelerek yurt edindiği Çorum'da hocası tarafından yalnız bırakılmayan Kazakistanlı Timur Nüsüphan ve ailesi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk'ün samimiyetiyle kendilerini aile ortamında ve evlerinde hissettiklerini aktardı. 

Timur Nüsüphan'ın başarıyla çalıp seslendirdiği dombra ile geleneği tüm unsurları birer birer yerine getirildikten sonra, yöresel kıyafetler içindeki küçük Muhammet Emin'in ayağı bağlanan bağ, Rektör Öztürk tarafından besmele ile kesildi. Ayağındaki bağ kesilen Muhammed Emin, önüne konulan, dombra, kalem, anahtar arasından dombrayı seçti.