Kuzey Gücü Şirketler Grubunun hedef yatırımları arasında yer alan ve pandemi nedeniyle beklemeye alınan Kazakistan’a yapılacak 6 milyon 500 bin dolarlık yatırım için kazak işadamları ile Kazakistan Büyükelçiliği’nde görüşmelere başlandı.

Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Müsteşar Askhat Dautov, Yatırım Müsteşarı Nuriddin Amankul, Kuzey Gücü Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Karayan, Mevlüt Delikaraoğlu, Eşref Deveci, Mustafa Delikaraoğlu ve Kumbel Capital Şirket ortağı Zhanybek Kanatuly, CSAI Group Timur Ikhsanov’un hazır bulunduğu ilk toplantının olumlu geçmesi üzerine iki şirket yöneticileri yarım ve tam otomatik tuğla makinaları görmek üzere Çorum’a geldiler.

Kuzey Gücü şirketinin anlaşmaya vardığı ve Ar-San Makine’nin üreteceği tuğla üretim makinalarını yerinde inceleyen şirket yöneticileri firma yetkililerinden bilgi aldılar.
Kuzey Gücü Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Karayan, tuğla üretim makinaları konusunda daha önce anlaşmaya vardıkları kazak iş adamlarının makineleri beğendiklerini ifade ederek, Çin üretimi makinalar ile kıyaslanamayacak yüksek kalitede olduğu ifade ederek bu ortaklığın Türkiye ve Çorum ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Karayan, Kazakistan ile yapılacak bu ticaretin yeni ticari ilişkilere kapı açmasını ümit ettikleri ifade etti.

Karayan, yapılacak tuğla fabrikasının bir örneğinin Çorum’da üretimde olması nedeniyle Kazak işadamları ile birlikte Kömürcü Tuğla Fabrikasını gezdiler.
Karayan, Kazakistan’daki maden sahası fizibilite raporlarının gelmesiyle ortaklık protokolünü imzalayacaklarını söyledi.

Kuzey Gücü Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Karayan 8 veya 10 ay gibi bir sürede tuğla fabrikasının kurulumunu gerçekleştirerek üretime başlayacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi