Kazakistan’ın Aktav şehrinde bulunan Yessenov Üniversitesi’nin Rektörü Berik Ahmetov, Rektör Yardımcısı Ermek Nurmaganmet ve Ekonomik İlişkiler Birim Başkanı Nurbolat Batıkov ile birlikte işbirliği anlaşması yapmak üzere Hitit Üniversitesi’ne gelerek Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cihat Savsar ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Bilici de hazır bulundu.

Ziyaretin ileriye dönük önemli iş birliklerine vesile olacağına inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğine büyük önem veren üniversitenin 44 ülkeden 110 üniversite ile toplamda 134 anlaşma imzaladığını belirterek Yessenov Üniversitesi ile imzalanan Mevlana Değişim Programı ve ikili işbirliği protokolüyle bu anlaşmalara bir yenisinin eklenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Ziyaretten çok etkilendiğini ifade eden Yessenov Üniversitesi Rektörü Berik Ahmetov da Ankara ve İstanbul dışında tek işbirliğini Hitit Üniversitesi ile yaptıklarının altını çizerek bu iş birliklerini çok önemsediklerini vurguladı.

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Yessenov Üniversitesi Rektörü Berik Ahmetov ve beraberindeki heyet,  Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Trijenerasyon Sistem Merkezi ve Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nu gezerek incelemelerde bulundu.