Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar 2-3 Ekim’de yapılacak baro seçimlerinde Çorum Baro Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu açıkladı.

Ekim 2018 yılından bu yana baro başkanlığı görevini yürüten Yaşar, yazılı bir basın açıklaması yaparak 10 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimde aday olduğunu duyurdu.

2 yıllık süreçte yönetim, denetim, disiplin ve komisyon üyeleri ile birlikte avukatların sorunlarını çözmek için seferber olduklarını belirten Yaşar, Pandemi sürecinin her mesleği olduğu gibi avukatlık mesleğini de olumsuz etkilediğini ifade ederek; “Meslekte yaşadığımız sorunların bir kısmını çözdük, bir kısımını çözemedik. Biz bir sorun çözerken bizim dışımızdakilerden kaynaklı başkaca sorunların ortaya çıktığına şahit olduk. Tarihte örneğini görmediğimiz pandemi mesleği icra etmemizi olumsuz etkilediği gibi baro çalışmalarımızı da etkiledi. En az Pandemi kadar bizi rahatsız eden üç ilimize gelen “Çoklu Baro” konusu oldu.  Avukatlar her zaman adaletsizliğe karşı çıkarlar. Baronun gücü mensuplarından gelir ve savunma ancak güçlü bir baro ile görevini yerine getirir. Bu bilinçle; adaleti önceleyen, ötekileştirmeyen, meslek sorunlarına odaklanan, hukuk dışında hiçbir şey ya da kimsenin dilini kullanmayan, peşine takılmayan; evrensel hukuk ilkeleri ışığında, insan haklarından yana, kimden geldiğine ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın tüm hak ihlallerinin karşısında olma gayretinde olduk.” ifadelerini kullandı.

 2 yıllık baro başkanlığı sürecinde desteğini esirgemeyen yönetim kurulu, denetleme kurulu, TBB delegeleri ve komisyon üyelerine teşekkür eden Yaşar; “Ekim 2020’de yapılacak baro genel kurulumuzda Çorum Barosu Başkanlığı’na adayım.” dedi

Yaşar, 2-3 Ekim’de çoğunluk sağlanamaması halinde genel kurulun 9-10 Ekim’de gerçekleştirileceğini belirterek; “Genel kurulu tarihimiz 2-3 Ekim olmakla birlikte (çoğunluk sağlanamama ihtimaline binaen) Pandemi nedeniyle ikinci hafta 9-10 Ekim’de yapılacaktır. Genel Kurul görüşmeleri 9 Ekim 2020’de “İnci Park”ta açık alanda, oy kullanma işlemleri 10 Ekim 2020’de Baro Hizmet Binası’nda yapılacaktır.” dedi