M.BURAK YALÇIN

Çorum tarihinin tek seferde yapılan en büyük parkı olma özelliğini taşıyan Kentpark’ta çalışmalar aralıksız devam ediyor.

212 DÖNÜMLÜK ALANA İNŞA EDİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takip ettiği Çorum Belediyesi’nin de prestij projeleri arasında yer alan Kentpark, 212 dönümlük bir alana inşa ediliyor.

ÇALIŞMALAR YÜZDE 40 BİTTİ

Çalışmaların yüzde 40 bittiğini belirten yetkililer parkın içerisine 2600 tane yetişmiş geniş yapraklı ağaç olacağını, daha yeşil bir dokunun oluşmasın içinde 70 bin adet çalı türü bitki dikileceğini söylediler.

AÇIK HAVA SPOR KOMPLEKSİ OLACAK

Park içerisinde oluşturacak yapay gölet, çocuk oyun alanları, restoran, seyir terası, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, renk bitkileri bahçesi, piknik alanları, çay bahçesi ve otoparkının yanında futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu ile giyinme ve soyunma odalarının tamamlanmasıyla birlikte Kentpark adeta büyük bir açık hava spor kompleksi olarak da Çorum halkına hizmet verecek.

24 BİN M2’LİK YAPAY GÖLET

Yetkililer, Kentpark içerisinde 24 bin m2 büyüklüğünde bir yapay gölet yer alacağını hatırlatarak bu yapay göletin Türkiye’deki en büyük biyolojik arıtmaya sahip gölet olduğunu vurguladılar.

46 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Kentpark projesinin KDV dahil toplam 46 milyon TL’ye mâl olacağını, Ağustos ayında ise Çorumluların hizmetine sunulacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi