RECEP MEBET
Türkiye Beyazay Derneği’nin düzenlediği ‘Kan Vermeye Engel Yok’ projesi dün Çorum’da gerçekleşti.
3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla düzenlenen projeye protokol mensupları da destek vererek kan bağışında bulundular.
Türk Kızılayı Çorum Kan Bağışı Merkezi’nde gerçekleşen programa Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Yahya Çoban, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, bazı daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.


Çorum Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Hitit Üniversitesi’nin de destek verdiği proje hakkında bilgi veren Beyazay Derneği Şube Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları, Türkiye çapında düzenlenen organizasyona katkı sağlayan Çorumlu idarecilere ve bağışçılara teşekkür etti.
Engellilerin yanında olarak yalnız bırakmayan isimlere tek tek şükranlarını sunan Dr. Hüsülüoğulları, “Çocuklarımızla birlikte nasıl bu hayatı yaşamaya engel yok diyorsak kan vermeye de insanların hayatını kurmaya da engel yok diyoruz” dedi. 
Kızılay Çorum Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. M. Cihat Cerit’in de hazır bulunduğu programda protokol mensupları da birer konuşma yaptılar.

KENTPARK SEYİR KULESİ’NE ENGELLİ ASANSÖRÜ TALİMATI
Belediye Başkanı Zeki Gül, geçtiğimiz günlerde hizmete sunulan Kentpark’taki seyir kulesine engelli asansörü yapılması talimatını verdiğini açıkladı.
6 ay gibi rekor bir sürede tamamlanarak hizmete giren Kentpark’taki seyir kulesine çıkamayan Erhan Ölçer isimli vatandaşın sosyal paylaşım hesabında dile getirdiği mesajı aldığını anlatan Zeki Gül, “Keşke bu eksikliği engelli kardeşimiz uyarmadan düşünebilseydik” dedi.
Kan bağışı konusunda da duyarlı olmak gerektiğini belirten Gül, “Problemler başa geldiğinde dert ediniliyor ve çare aranıyor. İnsanlar için hayati önem taşıyan kan bağışı konusunda da daha duyarlı olmalıyız. Yaşadıkları çevrede fiziki problemlerle karşılaşan engelli kardeşlerimizin yerine kendimizi koymalı ve gerekli düzenlemeleri yapmalıyız. Kendi ihtiyaçlarımızdan önce engellileri düşünmeliyiz” diye konuştu.
“Allah kan ihtiyacı olan tüm hastalarımıza da acil şifalar versin” diyen Başkan Gül, tüm engellilere huzur dolu günler dileyerek programda emeği geçenleri tebrik etti.

 

‘ÇORUMLULAR’IN DUYARLILIĞI TAKDİRE DEĞER’
Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum halkının kan bağışı konusundaki duyarlılığının takdire değer olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Kızılay’ın Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlediği madalya törenine katıldığını hatırlatan Recep Yüksel, “Kan bağışında Çorumlular’ın ne kadar duyarlı olduğuna bu programla şahit oldum” dedi.
Beyazay Derneği’nin ‘Kan Vermeye Engel Yok’ sloganıyla organize ettiği projede emeği geçenleri de tebrik eden Yüksel, “Engellilerin toplum ve kamu yaşamına katılması noktasında elimizden gelenleri hızlı şekilde yapıyoruz. Engellilerimizi daha görünür kılmayı ve hayatın içerisinde daha fazla olmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.


Her bir kan bağışının 3 kişinin hayatını kurtardığının hatırlatıldığı programda, Hitit Üniversitesi öğrencileri, engelli aileleri ve duyarlı vatandaşlar da kan vererek projeyi desteklediler.