KESK'in kuruluşunun 24. yılı nedeniyle KESK Çorum Şubesi üyelerini kahvaltıda buluşturdu.

Hitit Kaymak Kafede gerçekleştirilen programda KESK Şubeler Platformu adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül,  “Demokrasi, özgürlük, kardeşlik, barış ve eşitlik yürüyüşümüz devam ediyor. “Hak verilmez mücadeleyle alınır” ilkesini rehber edinen, sendikal mücadelenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen, toplumsal cinsiyet mücadelesini her aşamada esas alan kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK’ in 24. kuruluş yıl dönümü tüm emekçilere kutlu olsun” diyerek sözlerine başladı.

Kökleri toprağın derinliklerine inen KESK’in, ulu bir çınar gibi çeyrek asıra bir kala kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi ve mücadele örgütü olmaya devam ettiğini dile getiren Gül, “Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, dinci gericiliğe karşı laiklik, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden KESK fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı, yol almaya devam edecektir. 24.kuruluş yıldönümümüzü dünyada emekçilerin ve ezilenlerin kapitalizmin bitmek bilmeyen saldırılarına karşı itirazların giderek yükseldiği bir dönemde karşılıyoruz. Neo-liberal hegemonyaya karşı Fransa’dan Arjantin’e, Peru’dan Kolombiya’ya, Şili’ye, Ekvator’a, Lübnan’a, İran ve Irak’a kadar uzanan geniş bir coğrafyada protesto eylemleri ve halk isyanları kapitalist sistemin meşruiyetini yitirmeye başladığını da göstermektedir” dedi.
Dünya halklarının gelir bölüşümü adaletsizliğine, işsizliğe, yoksullaştırma politikalarına, sosyal güvenlik haklarının her gün biraz daha budanmasına, emeklilerin sistem tarafından bir yük olarak görülmesine, güvencesizliğe, kadın bedenine ve emeğine yönelik saldırılara başkaldırdığını ve itirazlarını daha yüksek sesle ifade ettiklerini belirten Gül, “Ülkemizde de gerici, muhafazakâr, tekçi iktidar bloğunun yıllardır uyguladığı neo liberal politikalara, gelir dağılımı uçurumuna, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinin sermayeye peşkeş çekilmesine, emekçilerin sefalet ücretlerine mahkum edilmesine, savaş politikalarına, laiklik karşıtı programlarına, yolsuzluğa ve yandaş kayırmacılığa karşı öfke ve isyan kar topu gibi her gün biraz daha büyüyor. KESK’li emekçiler olarak, emek ve barış karşıtı politikalara karşı çıktığımız, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesini demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz ve gereğini yaptığımız için geçmişten bugüne emek ve demokrasi düşmanlarının hep hedefinde olduk” diye kaydetti.

Gül, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:
“İzmir’de “demokratik Türkiye, halk için bütçe” şiarıyla yapacağımız bölge mitinglerine katılmaya çağırıyoruz. 24.yaşımızı kutlarken, emekleriyle ve ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Emek, barış ve demokrasi için birlikte mücadeleye anlayışıyla bugünden yarına umudu ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.” 

Editör: Haber Merkezi