RECEP MEBET

İmam Hatip Okulları mezun ve mensupları, geleneksel ‘Keşkek Günü’nde buluştu.

Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) tarafından organize edilen ‘11. İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Buluşması’ dün gerçekleşti.

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen programa AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve eğitimciler başta olmak üzere Çorum İHL mezunları ve mensupları katıldı. Programa katılamayan bazı davetlilerse telgraf gönderdiler.

MEHTER TAKIMI’NDAN KONSER

Hafız Lütfullah Avcı’nın Kara’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Çorum Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi.

Genç ÇORİMDER Koordinatörü Semih Dumlu’nun sunuculuğunu üstlendiği programın açış konuşmasını ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün konuşması ile devam eden programda sırasıyla kürsüye gelen Belediye Başkanı Zeki Gül ile AK Parti Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya da konuşma yaptılar.

‘Hocaların Hocası’ olarak bilinen Çorum İmam Hatip Lisesi emekli Fen Bilimleri Öğretmeni Metin Aşkın’ın ardından kürsüye davet edilen ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse de selamlama konuşması yaptı.

Yapılan konuşmalarda, İmam Hatip Okulları’ndaki eğitimin daha nitelikli hale getirilmesi hususunda elbirliği ile hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

BOYRAZ: ‘BU MESELEYİ ELBİRLİĞİYLE ÇÖZMELİYİZ’

ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, İmam Hatip camiasının güncel probleminin nitelik sorunu olduğunu söyledi.

“Bu meseleyi elbirliğiyle çözmemiz gerekiyor” diyen Ayhan Boyraz, gelecek nesiller için herkesten elini taşın altına koymalarını beklediklerini ifade etti.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçirecekleri projeden bahseden Boyraz, yeni sezonda İmam Hatip Okulları’nı tercih ederek kayıt yaptıran başarılı öğrencilere eğitim hayatları boyunca burs desteği sağlayacaklarını açıkladı.

İmam Hatiplileri buluşturan ve hasret gidermelerini sağlayan Keşkek Günü etkinliğinin bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle organize edildiğini anlatan Boyraz, katkılarından dolayı Çorum Belediyesi’ne ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Derneklerinin diğer faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Boyraz, çalışmalarını takip etmek isteyenlerin www.corimder.org internet sitesini ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜK: ‘NİTELİK AÇISINDAN ÇOK DAHA İYİ OLMALIYIZ’

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İmam Hatipler’in Türk-İslam kültür ve medeniyetinin ürünü olduğunu kaydetti.

Nicelik açısından problem yaşamayan İmam Hatip Okulları’nın daha nitelikli hale gelmesi için desteğe ihtiyaç olduğunu anlatan Seyit Ali Büyük, şöyle konuştu:

“İmam Hatiplilik, kültür ve medeniyetimizin ürünü olan bu okullarımızla bağı olan herkesi kapsıyor. Sadece camiye imam yetiştirmeyen bu okullarımızın asıl gayesi, tarihten aldığı güçle kültür ve medeniyetimizin inşaasıdır.

1954 yılında eğitim-öğretime başlayan bu okul, nice zorluklarla ortaya çıktı. Eğitim hayatımızın 100 yıllık çınarı İmam Hatipler’in bazan önleri kesildi. Dalları budanan bu çınar yeni filizler vererek daha güçlü bir şekilde yetişti ve Türkiye Cumhuriyeti’ne Başkan yetiştirdi. Sağlam adımlarla büyüyen İmam Hatipler bugün gönül coğrafyamıza uzanan bir eğitim camiasına dönüştü. Okullarımızda fedakarca görev yapan idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Okullarımızdaki mevcut öğrencilerimiz bugün biraz haylaz olabilirler ama iyi bir eğitimle geleceği bu nesiller inşaa edecek. Nicelik açısından iyi durumdayız ama nitelik açısından çok daha iyi olmak durumundayız.”

GÜL: ‘KIYMETİNİ BİLMEK GEREK’

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, İmam Hatipler’in kurak bir devirde Türkiye’yi suya kavuşturan engin bir pınar olduğunu söyledi.

Öğrencilik yıllarını anlatan Başkan Gül, “Mezunu olamasam da 18 yıl İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yaptım” diyerek duyduğu mutluluğu ifade etti.

İmam Hatipler’in geçmişte yaşadığı sıkıntıların çözümü için atılan adımların kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirten Gül, “İmam Hatipli Başkanımız bu ülkenin kaderini değiştirdi. Allah böylesi nesilleri ülkemizden eksik etmesin, yar ve yardımcıları olsun” duasında bulundu.

KAVUNCU: ‘BU ÇINARA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Altın nesiller yetiştiren İHL çınarına hep birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Keşkek Günü’nde Çorum İHL mezunları adına kürsüye gelen Erol Kavuncu, İmam Hatip Okulları’nın yetiştirdiği nesillerle ümmetin ümidi olmaya devam edeceğini söyledi. Bunun için nitelik probleminin çözülmesi gerektiğini belirten Kavuncu, “Fedakarca çalışacak idareci ve öğretmenlerin yanı sıra çocuklarına sahip çıkacak velilere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Milletlerin ve devletlerin en büyük sermayelerinin fiziki yatırımlar değil iyi yetişmiş genç nesiller olduğunu vurgulayan Kavuncu, İmam Hatip Okulları’nın bu ihtiyaçtan doğmuş eğitim kurumları olduğunu söyledi.

“Geleceği emanet edeceğimiz genç nesilleri iyi yetiştirmeliyiz” diyen Kavuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İmam Hatipliler, dünya ve ahiret meselelerine getirdikleri özgün bakış açısıyla kendini ispat etmiştir. Son 15-20 yılda, Türkiye’de iğne ucu kadar hayır meydana geldiyse bu bakış açısının eseridir. Son kale Türkiye, mazlumların ümidi haline geldiyse bu ümit neslinin özgün, orijinal, kucaklayıcı ve kuşatıcı bakış açısı sayesindedir.

Köksüz ağaç olmaz. Bazı sıkıntılarımız var. Tüm kurumların zaman içinde kendini güncellemesi gerekir. Özellikle 28 Şubat sürecinde öğrencisi kalmayan İmam Hatipler’de son yıllarda öğrenci sayısı açısından patlama yaşanıyor. Kesinti dönemi eğitimde nitelik problemini doğurdu. Gençliğin içinde bulunduğu sarmal da bunda etken. Gençlerin yaşadığı bombardımana bizler tutulsaydık halimiz nice olurdu, düşünmek lazım. Geldiğimiz noktada fedakarca çalışacak idareci ve öğretmenlere ihtiyacımız var. Türkiye genelinde 26 bin meslek dersi öğretmenine ihtiyaç var. Devlet bu ihtiyaçların giderilmesi hususunda üzerine düşeni yapacak. Fedakar idareci ve öğretmenlerimizin yanı sıra velilerimizin de çocuklarına sahip çıkmalarıyla birlikte şikayetler ortadan kalkacak.

Bu zor coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hocamız’ın da bir yazısında değindiği üzere bu çınarı öldürmeyelim. İmam Hatip çınarına hep birlikte sahip çıkarak ümmetin ümidi olacak altın nesiller yetiştirmeye devam edelim.”

KAYA: ‘MİLLETİN OKULLARI’

Keşkek Günü’nde konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, İmam Hatipler’in milletin okulları olduğunu söyledi.

“Anadolu insanının eseri” olarak nitelendirdiği İmam Hatipler’in kurulup bugünlere gelmesinde pek çok kimsenin emek ve katkılarının olduğunu hatırlatan Oğuzhan Kaya, merhum Başbakan Adnan Menderes ile Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri’nin yanı sıra bir diğer merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı da rahmetle andı.

28 Şubat darbesine maruz kalan İmam Hatipler’deki zulme son veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamladığını ifade eden Kaya, İmam Hatip Okulları’nın hükûmetlerinin gayretiyle daha iyi yerlere geleceğini kaydetti.

“İmam Hatipler’de nicelik sorunu yok, nitelik sorunu var. Bu sorunu da elbirliğiyle aşacağız inşaallah” diyen Kaya, şöyle konuştu:

“İmam Hatip nesli bu ülkenin en önemli meselelerini çözdü. 15 Temmuz darbesinin önlenmesinde de İmam Hatip neslinin rolü büyük. İmam Hatipliler bugün iktidarda milletine hizmet ediyor. Kibirlenmeden, gururlanmadan milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Kimseye tepeden bakmayacağız. Güçlüyüz diye haksızlık etmeyeceğiz. Adil davranıp iyilik edeceğiz.”

AŞKIN: ‘HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM’

Çorum İmam Hatip Lisesi emekli Fen Bilimleri Öğretmeni Metin Aşkın, “Bin bir emek ve güçlükle bu okulu bugünlere getirdik” dedi.

‘Hocaların Hocası’ olarak bilinen Metin Aşkın, tüm imkansızlıklara rağmen İmam Hatip Lisesi’nde güzel günler geçirdiklerini söyledi.

İlk zamanlarda, “Cenaze mi yıkayacaksınız?” diyerek öğrencilerinin beyinlerini yıkamaya çalışanlar olduğunu belirten Aşkın, okullarından yetişen pek çok ismin ülkeye önemli hizmetleri olduğunu kaydetti.

İdareci olarak atanmasına rağmen öğretmenlik yapmayı tercih ettiğini dile getiren Aşkın, “Hepinizi çok seviyorum” diyerek öğrencilerine duyduğu muhabbeti ifade etti.

Aşkın, “Bu okullar ve tüm eğitim kurumları inşaallah ilelebet devam eder. Böylesi eserlerde emeği ve katkısı olanların da amel defterleri kapanmaz inşaallah. Tüm talebelerimi, meslektaşlarımı ve bu camiaya hizmet edenleri sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

KÖSE: ‘İHL’DE OKUNMAZ, YAŞANIR’

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz’ın başarılı çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Keşkek Günü organizasyonunda emeği geçen Dernek yöneticilerini tebrik eden Süleyman Köse, “İmam Hatiplilik böyle birşey... İHL’de okunmaz, yaşanır” dedi.

Köse, “Rabbim, ülkemizi ve milletimizi İmam Hatip neslinden ayırmasın. Bu emeklerin zayi olmaması için herkes destek versin” diyerek dua ve temennilerini dile getirdi.

ÖNCÜ GENÇLİK’TEN SPOR GÖSTERİSİ

Öncü Gençlik Spor Kulübü sporcularının antrenörleri eşliğinde sahne aldığı programda savunma sporları gösterisi sunuldu.

Kulüp Başkanı Mustafa Yüksel’in de hazır bulunduğu programda ilgiyle izlenen gösteriler katılımcılardan büyük alkış aldı.

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çorum’daki İmam Hatip Okulları’nda öğrenim gören ve ulusal düzeyde başarılara imza atan öğrenciler, düzenlenen programda ödüllendirildi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda akademik, sosyal ve sportif alanlarda elde ettikleri derecelerle Çorum’u başarıyla temsil eden öğrenciler, ödüllerini Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, ÖNDER Ankara Temsilcisi Enes Şişman, Hitit Akademi Derneği Başkanı ve İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Zekeriya Işık, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan’ın ellerinden aldılar.

DUA ve VEFA

Ahirete irtihal eden İmam Hatip camiası mezun ve mensuplarının da yâd edildiği programda duayı Akşemseddin Camii İmam Hatibi Hafız Zeki Kanbur yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminde oğluyla birlikte canını feda ederek Çorum İmam Hatip Lisesi’ne ismini veren Şehit Erol Olçok’un da unutulmadığı programda, okunan hatimlerin duası yapıldı.

Okul idarecileri ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu programda, organizasyonda emeği geçen ÇORİMDER yönetimi ile katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi.

Çeşitli sunumlarla devam eden program, keşkek ikramı ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi