‘Kabahat kadında değil, o kadını bu pozisyona taşıyan siyaset anlayışında’

Çorum ziyareti sırasında selam verdiği bir kadından beklenmedik bir tepki alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, o anla ilgili ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu "Hanımefendi tepki gösterdi. Biz de tabii ayrıldık. Kabahat bu kadının değil. O kadını bu pozisyona taşıyan siyaset anlayışında. Bu kadın beni tanımaz. Beni sevmeyebilir ama böyle bir tepkiyi ortaya koyan siyasi atmosferin sorumlusudur, o kadın değil" dedi.

ÇORUM’DA YAŞANAN OLAY

Çorum ziyareti sırasında bir kadının ‘çocuğuma dokunma’ diyerek gösterdiği ve günlerce konuşulan olayla ilgili soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

* Çorum’un çok güzel bir çarşısı var. Orayı geziyoruz. Her görüşten insan var tabii. Baktım orada bir kadın, çocuk arabasıyla duruyor. Hanımefendi tepki gösterdi. Biz de tabii ayrıldık.

* Kabahat bu kadın da değil. O kadını bu pozisyona taşıyan siyaset anlayışında. Bu kadın beni tanımaz. Beni sevmeyebilir ama böyle bir tepkiyi ortaya koyan siyasi atmosferin sorumlusudur, o kadın değil.

* O kadın yanlış yaptı, hata yaptı hiç önemli değil. Anlayışla karşılarız, cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili olsanız da gelen tepkileri makul karşılamak zorundayız.

* Hangi gerekçe ile tepki gösterdiğini ben öğrenmek isterdim. Belki haklıydı, biz de ona göre hatamızı düzeltmek isterdik. Kadın kabul ederse ben evine de giderim niçin böyle tepki gösterdi diye.

Editör: Haber Merkezi