M.BURAK YALÇIN

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi tarafından düzenlenen “Parçalanmış Gönül Coğrafyamızda İslam Kardeşliği” konulu kısa film yarışmasının final bölümü dün gerçekleştirildi.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Coşkun Doğan, AK Parti 3. Sıra Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Tuzcu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ceyhun Gayretli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak kürsüye gelen İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Tuzcu, İYC’nin ülkenin kalkınmasına milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen koruyan, geliştiren, vatanını, milletini seven bir nesil yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunulmasını önemseyen bir kuruluş olduğunu, kısa film çalışmasının da bu misyonu gerçekleştirme adına Çorum’da yaptıkları çalışmadan birisi olduğunu söyledi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise okulun dışında verilen eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, “Öğrencilerin okul zamanları dışında yaptığı sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler çok önemlidir. Faaliyetlerimiz artarak devam ediyor. Hepsi de öğrencilerin daha başarılı olması için. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençleri daha iyi yetiştirmek için yoğun çalışma içerisindeyiz” dedi.

Yarışma ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ise yarışmayı 9. 10. 11. ve 12. sınıflar arasında düzenlediklerini ifade ederek, yarışmaya katılan filmlerin yardımlaşma konulu olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak’ın başkanlığını yaptığı jüride Ali Aşır, Hüseyin Kır, Faruk Özyılmaz ve Güngör Karakaş görev aldı.

Yarışmada Buhara Kız AİHL birinci, Hayrettin Karaman AİHL ikinci, Şehit Erol Olçok AİHL ise üçüncü oldu.

Birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye ise 500 TL ödül verildi.