M.BURAK YALÇIN

Türk Kızılayı Çorum Şubesi, Olağan Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirdi.

Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula Vali Yardımcısı Oğuzhan Ocak, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, bazı daire müdürleri ve Kızılay üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurul açış konuşmaları ile devam etti.

KILIÇ: KIZILAY, 1868’DEN BU YANA MAZLUMLARIN UMUDU OLDU

İlk olarak kürsüye gelen Türk Kızılayı Çorum Şubesi Başkanı Av. Hüseyin Kılıç, Kızılay’ın 1868 yılından bu yana mazlum milletlerin umudu olduğunu ve her felakette yardıma koştuğunu söyledi.

Kızılay’ın Türkiye’nin yanısıra 138 ülkede insanlık için faaliyet gösterdiğini de ifade eden Kılıç, “Kızılay, ayırım yapmayan, tarafsız, bağımsız, gönüllü, birlik ve evrensellik ilkeleri ile hareket eden ulusal ve uluslararası alanda çalışan gönül erlerinden oluşan küresel bir yardım kuruluşudur. Türk Kızılayı gerek ülkemizde gerekse Türkiye dışında 150 yıldır, dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmadan doğal afetlerde ve savaşlarda hilalin temsilcisi olan dev bir merhamet çadırıdır. Devleti ve milleti ile büyük, güçlü, irtibatlı bir Kızılay için hep birlikte el ele çalışmalıyız” dedi.

OCAK: KIZILAY, İNSANLARIN KALBİNE GİRMEYİ BAŞARDI

Vali Yardımcısı Oğuzhan Ocak da insanların kalbine girmenin zor olduğunu, bunu da Kızılay’ın başardığını vurgulayarak, “Gece gündüz demeden Kızılay’a emek vermiş, çalışan herkese teşekkür ediyorum. İnsanların kalbine girmek zordur. Kızılay bunu başarmıştır. Bu güven ve itimadı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Kızılay ne kadar güçlü olursa bizde geleceğimizi o kadar güvenli hissederiz. Türk Kızılayı, aziz milletimizin yardımseverliliğinin, merhametin ve meşakkat duygularının bir tezahürüdür” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Denetleme ve Yönetim Kurullarının raporları okunarak ibra edildi ve oy kullanma işlemine geçildi.

Tek liste ile gidilen seçimde Av. Hüseyin Kılıç, Türk Kızılayı Çorum Şubesi Başkanlığına seçildi.

Kılıç’ın yönetiminde şu isimler yer aldı: Mustafa Bilgin, Ali Yıldız, Cemalettin Polattaş, Nurhan Yıldırım

Genel kurul delegeleri: Mustafa Bilgin, Cemalettin Polattaş