Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, çöp konteynırlarında meydana gelen kokuları ortadan kaldırmak için kullanılan yıkama ve dezenfekte aracı tam mesai çalışıyor.  
Çorum'un temiz şehir imajını güçlendirmek için teknolojiyi de yakından takip ettiklerini ifade eden Belediye Başkan Zeki Gül, "Hemşehrilerimize daha temiz, sağlıklı ve hijyenik bir çevre oluşturmak için verilen hizmetlerin kalitesini artırıyoruz. Cadde ve sokaklarımızın temizliği konusunda ödün vermeden çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Mahallelerimizin cadde ve sokaklarında periyodik temizlik hizmetlerimiz sürüyor. Günde ortalama 234 ton evsel katı atık topluyoruz. Mücavir alanımızda yer alan 41 köyümüzün haftada bir kez evsel atıklarını yine belediyemiz alıyor." dedi. 

 

‘KONTEYNIR DEZENFEKSİYONUNU İKİ VARDIYAYA ÇIKARDIK’
Şehir merkezinde yaklaşık olarak 16.000 adet çöp konteynırı bulunduğunu ifade eden Başkan Gül, "Konteynır yıkama ve dezenfekte aracı ile tüm konteynırlarımızı yerinde yıkıyor ve dezenfekte ediyoruz. Bu aracımız sayesinde özellikle yaz aylarında hem çöp konteynırlarının kötü koku yaymasının önüne geçiyor hem de konteynırların ömrünü uzatıyoruz. Dezenfekte ettiğimiz için haşere oluşumu da önlenmiş oluyor. Günde 100 adet konteynerin yıkama ve dezenfektesi hızlı bir şekilde yapılıyor. Bu yıl yıkama ve dezenfekte çalışmalarına Şubat ayında başlamıştık. Ağustos ayına kadar 14.125 adet konteynırın yıkama ve dezenfektesini gerçekleştirdik.” dedi. 
Belediye Başkanı Zeki Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla çöp konteynırlarına atılan kurban atıklarından dolayı kokular oluştuğunu bu yüzden gerekli önlemleri alarak tek vardiya çalışan konteynır yıkıma ve dezenfekte aracını çift vardiyaya çıkarttıklarını söyledi. 
Önceden 16.30’a kadar çalışan araçların Kurban Bayramı sonrasında saat 23.00’e kadar çalıştığını ve daha fazla çöp konteynırını yıkaması ve dezenfektesi yapıldığını ifade eden Başkan Gül, vatandaşların temizlikle ilgili talep ve şikayetlerini 333 11 99 numaralı Alo Temizlik Hattını arayabileceklerini belirtti.  

 

BAKIMLARI DA YAPILIYOR
Belediye Başkanı Zeki Gül, çöp konteynırlarının bakım işlemleri yapılarak yeniden yerlerine konulduğunu da söyledi. 
Başkan Gül, eskiyen yıpranan tüm konteynırların teknik ekipler tarafından bakımlarının ve tamiratlarının yapıldığını, imkanları değerlendirerek israfın önüne geçtiklerini ifade etti. Vatandaşlara çağrıda bulunan Gül, "Hemşehrilerimizden çevreye karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Çöpleri konteynırlara atarak, kapaklarını kapatalım. Böyle çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluruz. Çevreyi kirletenleri de uyaralım" dedi.         (Haber Merkezi)