M.BURAK YALÇIN

İl Genel Meclisi, yeni dönemde ihtisas komisyonlarında görev alacak isimlerin seçimini gerçekleştirdi. Seçimde 8 olan ihtisas komisyon sayısı da oy birliği ile 10’a çıkarıldı.

İl Genel Meclisi Nisan ayı üçüncü toplantısını bugün gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Mehmet Bektaş başkanlığında gerçekleşen toplantı açılış yoklaması ile başladı.

Yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda yeni dönemde ihtisas komisyonlarında görev alacak isimlerin seçimi açık oylama yapılarak seçildi.

İlk olarak AK Parti grubu tarafından 8 olan ihtisas komisyon sayısının Aile ve Engelliler Komisyonu ile Şehit Yakınları ve Gaziler Komisyonu eklenilerek 10’a çıkarılması teklif edildi. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra ise komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Komisyonlarda şu isimler yer aldı:

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mehmet Yücel, Alaettin Tosundereoğlu, Fehmi Yağlı, Mehmet Bektaş, Mehmet Kaplan(AK Parti), Suat Atalay(CHP), Selim Dölcü(MHP)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Süleyman Ateş, Osman Günay, Kemal Özünal, Hacı Bolat, Ünal Nalçacı(AK Parti), Engin Demir(CHP), Yavuz Aykaç(MHP)

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Dursun Kaya, Ekrem Yıldırım, Ünal Nalçacı, (AK Parti), Yıldız Bek(CHP), Nazım Çetin(MHP)

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Abdullah Uysal, Mehmet Turhan, Abdurrahman Karagöz(AK Parti), İlhami Türsal(CHP), Doğan Uçar(MHP)

AR-GE Komisyonu: Fehmi Yağlı, Erdoğan Köroğlu, Abdullah Tiryaki(AK Parti), Sadettin Akgül(CHP), Sadık Aşık(MHP)

Gençlik ve Spor Komisyonu: Ahmet Tuna, Vahit Kabakçı, İbrahim Çiftçi(AK Parti), Özcan Çetin(CHP), Yavuz Aykaç(MHP)

Turizm Komisyonu: Gürbüz Özel, Alaettin Tosundereoğlu, Abdullah Uysal(AK Parti), İlhami Türksal(CHP), Sadık Aşık(MHP)

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu: Mehmet Kaplan, Dursun Kaya, Mehmet Yücel(AK Parti), Sadettin Akgül(CHP), Nazım Çetin(MHP)

Şehit Yakınları ve Gaziler Komisyonu: Ahmet Devrez, Duran Bıyık, Ekrem Yıldırım(AK Parti), Suat Atalay(CHP), Doğan Uçar(MHP)

Aile ve Engelliler Komisyonu: Arif Çamiçi, İsmail Keşliktepe, Abdurrahman Karagöz(AK Parti), Yıldız Bek(CHP), Selim Dölcü(MHP)

Editör: Haber Merkezi