FATİH BATTAR

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde sobaların kurulması ile birlikte kömür satışları da başladı ama kömürcüler satışların düşük olmasından şikayetçi.

Doğalgazın Çorum’a girdiği günden bu yana kömür satışlarının her yıl giderek düştüğünü belirten Kömür ve Odun Satıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mert, kömür satışlarını bir de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin verdiği kömürlerin etkilediğini söyledi.

Çorum’da ihtiyaç sahibi olmadığı halde yetkilileri yanıltarak kömür yardımı alanların olduğunu belirten Mert, ihtiyaç sahibi aileler için yapılan kömür yardımları konusunda daha hassas olunmasını istedi.

‘VAKIFTAN ALDIKLARI KÖMÜRÜ BİZE SATMAYA KALKIYORLAR’

Doğalgazın kullanıma başlaması ve fon kömürü dağıtımı ile kömürcülerin işlerinin giderek her yıl azaldığını ifade eden Mert, normalde bu aylarda satışların yoğun olması gerektiğini belirterek; “Çorum’da doğalgazın kullanımı ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneğinin kömür yardımı ile kömür satışlarımız her yıl düştü. Normalde bu aylarda satışlarımız iyi olması lazım ama satışlarımız çok durgun. Kömürcü esnafı siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ihtiyaç sahipleri aileler için ücretsiz kömür dağıtıyor ama dağıtılan kömürlerin satıldığını görüyoruz. İhtiyaç sahibi aileler için yapılan kömür yardımları konusunda daha hassas olunmasını gerekiyor. Mülteciler, vakıftan aldıkları kömürleri torbası 5 TL’den satıyor. Bunun en güzel örneğini bizde yaşadık. Aldığı kömürü bize satmaya kalkanlar oldu.” dedi

İTHAL KÖMÜR ZAMLANDI

Kömür fiyatlarını da değerlendiren Mert, geçtiğimiz yıl tonu 800 lira olan ithal kömürün bu sene 1200 TL olduğunu kaydetti. Döviz kurundaki dalgalanmadan kömüründe etkilendiğini belirten Mert, yerli kömürde fazla artış olmadığını ancak ithal edilen kömürün dövizdeki artıştan etkilendiğini  ifade etti.

Editör: Haber Merkezi