FATİH BATTAR

İlimiz yatırımlarının ve sosyo-ekonomik gelişmelerin görüşüldüğü 2019 yılı ilk toplantısı dün Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi.
TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bıyık, Karayolları 7.Bölge Müdürü Murat Gönenli, DSİ 5.Bölge Müdür Yardımcısı Saadettin Ceylan, ilçe kaymakamları ve kurum müdürleri katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, Çorum’da e 2018 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına ait toplam 776 adet yatırım projesi olduğunu ve bu projelerin toplamının 4 milyar TL olduğunu belirterek; “ Bunların 15’i Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne,  81’i D.S.İ. 5. Bölge Müdürlüğü’ne,  493’ü İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne, 27’si İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 85’i Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’ne 11’i Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne, 7’si Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne, 9’u İller Bankası A.Ş. Ankara Bölge Müdürlüğü’ne,  8’i İl Sağlık Müdürlüğü’ne, 6’sı Tarım ve Orman Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü’ne 3’ü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne,  5’i Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne, 25’i Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne, 1'i İl Afed ve Acil Durumlar Müdürlüğüne aittir.” dedi


Çiftçi; “İlimizde uygulanan  projelerin;  “175’i Tarım ve Hayvancılık, 48’i Ormancılık, 2’si Enerji, 338’i Ulaştırma, 2’si Konut, 21’i Eğitim-Kültür-Spor, 131’i Sosyal Altyapı, 8’i Sağlık, 33’ü Harita-Kadastro-İmar, 18’i ise Diğer Sektörlerden oluşmaktadır.” diye konuştu.