M.BURAK YALÇIN
MetLab marka akıllı su sayaçlarının yetkili bayii ve servisi olarak faaliyet gösteren Waterfresh, Arifegazili, Hisarkavak ve Serban Köyü’ne akıllı sayaç taktı. Kullanımı gittikçe yaygınlaşan akıllı su sayaçları birçok avantajı da beraberinde getiriyor.
Profesyonel ve başarılı ekip çalışmalarıyla müşterilerine hizmet veren Waterfresh’in Genel Müdürü Ertuğrul Mutlu, akıllı su sayacı takan abonelerinin çok memnun kaldıklarını belirterek, bu sistemin vatandaşların  suyu daha avantajlı fiyatlarla kullanmasına imkân sağladığını söyledi.

 

‘MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ’
Eralp Arıtma Sistemleri Ltd.Şti. olarak 2014 yılından bu zamana kadar su arıtma sektöründe çok yol kat ettiklerini ve şirketlerini üst seviyelere getirdiklerini ifade eden Ertuğrul Mutlu, “Misyonumuz kaliteli ürün, müşterimize iyi hizmet sunmak ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak olmuştur. Yerli üretimlerimiz ve kendi markamız Waterfresh ile Türkiye’nin belirli illerine bayilik vererek hedeflerimize daha yakın olmayı başarabildik. 2016 yılının son çeyreğinde Metlab, Baylan ve Teksan marka ön ödemeli su sayaçlarının bayiliğini alarak gücümüze güç kattık. Bazı köy muhtarları talebi üzerine köylere akıllı su sayaçlarının bağlanması üzerinde çalışmalar yapıyor ve arge inovasyon ile gün geçtikçe kırsal alanlarda çalışmalarımıza süreklilik kazandırıyoruz” diye konuştu.


NEDEN AKILLI SU SAYACI?
Kırsal alanlarda neden akıllı su sayacı kullanılması gerektiğini de anlatan Mutlu, şunları söyledi: “Öncelikle Çorum ve ilçelere bağlı köylerimizde kuyudan veya barajlarımızdan hidrofor ile sular köy merkezine nakli gerçekleştiriliyor dolayısı ile elektrik maliyeti çıkıyor. Köy muhtarlarımız sayaçları aylık okuyamaması veya okuma işlemini yapsa da su tahsilatının gününde gelmemesi bütçede açıklar meydana getiriyor. Birçok muhtarımız kendi cebinden elektrik faturasını ödemek zorunda kalıyor.
Ön ödemeli su sayaçları ile ilgili detaylı bilgi veren Mutlu, “Ön ödemeli su sayaçları kredi sistemidir. Kurmuş olduğumuz programla vatandaş kendine özel kartı sayesinde su yüklemesini muhtarlıktan yapıyor ve sayaçta kredi bittiğinde ön ödemeli su sayacı otomatik olarak suyu kesiyor. Bildiğiniz üzere dünyada ve ülkemizde kullanılabilir tatlı su kaynaklarımız teknolojinin ilerlemesi ile birlikte tükeniyor. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi kuraklık ve israf. Ön ödemeli su sayaçları sayesinde kademeli olarak örneğin aylık 30 ton su hakkı verilebilip 30 ton sonra sayaç suyu kesilebiliyor ayrıca belirlenen aylık tonajın üzerinde çıkıldığında su kredi bakiyesi ücretleri yükseltilebiliyor. Su israfının önüne geçilmesi, yeni bir su kaynağı bulma anlamına geliyor. Belirli bir zaman sonra köy bütçesinde belirli oranda para birikiyor ve köy ile alakalı su arızaları veya alt yapı ile alakalı düzenleme ve tamirat işleri daha ivedi bir şekilde köy bütçesinden karşılanabiliyor. Bu durumla alakalı başka seçeneklerde mevcut. Bu seçenek de ayrı bir hattın çekilmesi ve alt yapının komple değiştirilmesi oldukça maliyetli ve zahmetli bir iş olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Mutlu, akıllı su sayaçları ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen köy muhtarlarını Yeniyol Mahallesi Azapahmet Sokak Işın Göz Merkezi yanı numara 8’de faaliyet gösteren işyerlerine beklediklerini söyledi.