RECEP MEBET

Çorum’da köy ürünlerinin satışa sunulacağı ‘Köylü Pazarı’ kurulması isteniyor.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Hacı Akgönül, “Köylerimizde yaşayan çiftçilerimizin şehir merkezinde ürünlerini satabileceği müstakil bir pazar kurulabilir” önerisinde bulundu.

Çorum’un tarımsal ve hayvansal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Akgönül, pazarlama eksikliği nedeniyle üreticilerin ellerindeki malları değerlendiremediklerini söyledi.

“Çorumlu üreticiler, merakla bu konuda adım atılmasını bekliyor” diyen Akgönül, daha önce yaşanan aksaklıkların tekrar etmemesi için eksikliklerin giderilerek yeniden adım atılmasını istedi.

Çoğu organik olan yerel ürünlerin tüketiciyle buluşması açısından bu hususun önemsenmesini vurgulayan Akgönül, mevcut merkezi semt pazarlarından birisinin haftanın belli günleri ‘Köylü Pazarı’ olarak hizmet verebileceğini ifade etti.

Çorum halkının kendi yöresine ait doğal ürünlere büyük ilgi gösterdiğine işaret eden Akgönül, yetkililere seslenerek üreticilerin talebiyle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.