M.BURAK YALÇIN
Eğitim Sen Çorum Şubesi, 3600 ek gösterge ve ekonomik kayıpların karşılanması talepli toplanan imzaları Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.
Konuyla ilgili dün Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, MEM önünde basın açıklaması yaptı.

Mustafa Gül, son on yılda bir öğretmenin yaşadığı ekonomik kayıpın aylık olarak bin 313 TL’ye ulaştığını belirterek, “Bu rakama Ekim 2018 itibariyle yüzde 25’i aşan yıllık enflasyon kaynaklı kayıpları da eklediğimizde satın alım gücümüzdeki azalmanın çok daha fazla olduğu açıktır” dedi.

“Ekonomide yaşanan krizde hiçbir sorumluluğumuz ya da payımız olmadığı hal de, krizin faturasının ısrarla bizlere ödetilmek istenmesini kabul etmiyoruz. Krizi kim çıkardıysa faturayı da onlar ödesin” diyen Gül, eğitim ve bilim emekçileri olarak Türkiye çapında bütün işyerlerinde başlattıkları imza kampanyasıyla, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını, maaşların da son 10 yıl içinde dolar bazında yaşanan kaybı karşılamak için net bin 395 TL artış sağlanmasını, başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere, temel tüketim ürünlerine yapılan zamların geri alınmasını, vergi dilimi soygununa son verilerek, gelir vergisi oranının sabitlenmesini, ek ödemelerin tamamı temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, ek ders saat ücreti hesaplanırken bir öğretmenin aylık maaş tutarının (3600/60 = 60 TL) esas alınmasını, eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin, ayrımsız bütün eğitim ve bilim emekçilerine bir maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmesini talep ettiklerini söyledi.

Açıklamadan sonra Eğitim Sen üyeleri topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığına göndermek üzere Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettiler.
Eğitim Sen üyeleri daha sonra da İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü makamında ziyaret ettiler.